Putovanje
Bus
5 dana | 2 noći
POLASCI
18.04.
09.05.
Dostupno na upit

Putovanje Ljubljana - autobusom, 2 noći

Slovenija Središnja Slovenija Ljubljana

5 dana | 2 noći
Bus

Ljubljana – glavni i najveći grad Slovenije a ujedno i jedan od najmanjih prestonica Evrope, grad koji sa pravom nosi titulu zelene prestonice. Ljubljana je otvoren i gostoljubiv grad. U turističkim brošurama Ljubljanu često nazivaju „drugim Pragom”. Gotovo sve važnije znamenitosti u Ljubljani mogu se obići peške, i to u jednom danu. Ipak, grad se može obići na više načina i tako doživeti iz različitih perspektiva a verujemo da će vam se posebno dopasti vožnja brodom po Ljubljanici.

Opširnije

Program putovanja

dan 1.
BEOGRAD

Polazak grupe iz Beograda oko 23:00h sa parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća. Noćna vožnja kroz Hrvatsku sa kraćim pauzama za odmor.

dan 2.
LJUBLJANA - LJUBLJANSKI GRAD

Dolazak u Ljubljanu u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku obilazak grada sa vodičem i upoznavanje sa centralnim znamenitostima Ljubljane: Prešernov trg – glavni gradski trg sa spomenikom France Prešernu koji se smatra najvećim slovenačkim pesnikom, Katedrala Sv. Nikole, Tromostovje odnosno čuvena tri mosta ne reci Ljubljanici, Robova fontana, Zmajev most po mnogima najlepši simbol grada, sagrađen u 19.veku na kojem se nalaze 4 zmaja koja prestavljaju simbol Ljubljane...Nakon zajedničkog obilaska i kratkog odmora mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Ljubljanskog grada gde možete doživeti najlepšu panoramu Ljubljane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

dan 3.
LJUBLJANA – TRST - PORTOROŽ – PIRAN – LJUBLJANA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Trst, Portorož i Piran. Dolazak u Trst, kraća zajednička šetnja centrom grada. Slobodno vreme. Polazak za Portorož, modensko mesto slovenačkog primorja koga nazivaju „luka ruža“. Šetnja kroz grad zajedno sa vodičem. Slobodno vreme za samostalno upoznavanje sa Portorožom. U dogovoreno vreme nastavak puta za Piran. Obilazak starog gradskog jezgra na kojem se nalazi niz trgova, crkava i palata. Slobodno vreme u ovom poznatom turističkom odredištu Slovenije. Povratak u Ljubljanu. Slobodno vreme. Noćenje.

dan 4.
LJUBLJANA – BLED – BOHINJ – LJUBLJANA

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Bled i Bohinj. Vožnja ka Nacionalnom Parku Triglav i poseta Bohinjskom jezeru koje je i najveće prirodno jezero Slovenije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta prema Bledu, „alpskom dragulju“. Bled je okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Slobodno vreme. Preporučujemo da se prošetate pored jezera, napravite najlepše fotografije, i obavezno probate čuvene bledske krempite. U kasnim popodnevnim časovima povratak u Ljubljanu po ostatak grupe koja nije krenula na izlet i polazak za Srbiju. Noćna vožnja korz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.

dan 5.
BEOGRAD

Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Rezervišite svoje putovanje

Izaberite polazak iz kalendara i svoju sobu.

2024
četvrtak
April
18
5 dana
2024
četvrtak
Maj
09
5 dana

Dvokrevetna soba, Standard

Hotel 3*
Broj ležaja: 2
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem, Standard

Hotel 3*
Broj ležaja: 2 + 1
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Jednokrevetna soba, Standard

Hotel 3*
Broj ležaja: 1
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Uslovi putovanja

Cena uključuje

• Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd-Ljubljana-Beograd, prema programu putovanja

• Asistencija pratioca grupe

• Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi dva noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/1 sobama (hotel ne poseduje 1/2+1 sobe)

• Troškovi organizacije putovanjaCena ne uključuje

• Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.

• Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja

• Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Ljubljanu – za boravak u hotelima 3* 3€ po osobi po noći

• Nepomenute usluge

Cene fakultativnih izleta: (Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika. Deca do 12 godina ostavaruju određeni popust)

• Ljubljanski grad – 15€ odrasli / 12€ deca do 12 godina (u cenu uključena ulaznica i uspinjača)

• Bohinj i Bled - 25€ odrasli / 20€ deca do 12 godina

• Trst, Portorož, Piran - 40€ odrasli / 30€ deca do 12 godina

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Napomena

• NAPOMENA : U VREME PRAZNIKA MOGUCE JE ODSTUPANJE U VREMENU POLASKA IZ BEOGRADA I POVRATKA SA DESTINACIJE ZBOG GUZVI NA GRANICAMA

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

• gotovinski - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

• uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

OPIS HOTELA: Smeštaj je u Ljubljani u hotelima u rangu 3*. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta ili u sličnom (tačan hotel znaće se dva dana pred početak aranžmana):

HOTEL B&B PARK 3*

Hotel se nalazi u centralnom delu Ljubljane. Poseduje restoran, bar, parking, salu za konferencije...Hotel sadrži 215 moderno opremljenih soba od kojih svaka sadrži sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV, telefon...Doručak kontinentalni švedski sto.

https://www.hotel-bb.com/en/hotel/ljubljana-park?utm_source=googlemaps&utm_medium=fichehotel&utm_campaign=SL_ljubljana

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna promeni.

NAPOMENE:

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji, www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP). Broj telefona pratioca grupe ili predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti predmet žalbe. Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

-Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

-Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

-Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost je lokalnih inspekcijskih organa.

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

VAŽNE NAPOMENE:

Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

U slučaju drastičnih promena cena goriva, putarina I parking u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

Turistička viza za Italiju i tranzitna viza kroz Hrvatskui Sloveniju za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama Republike Srbije NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 3 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obaveznoi to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja.Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 04.01.2024. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, član 71 Organizator ima : - obezbeđen depozit u visini minimum 2.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na računu br. 170-0030018891000-84, kod Unicredit banke, - garanciju putovanja, za licencu organizatora putovanja kategorije A, u visini od 400.000,00 eura, polisu osiguranja broj 470000057609 aneks br.1 od 04.01.2024. godine, zaključenu sa društvom za osiguranje "Triglav Osiguranje" a.d.o Beograd, 11070 Beograd, Milutina Milankovića 7a, MB: 07082428; PIB: 100000555, centrala +3811133-05-100; fah +3811133-05-138; e-mail: office@triglav.rs, koja je važeća je od 04.01.2024. godine do 01.10.2024. godine.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 123/2021 od 14.10.2021. godine

Program putovanja br. 3 važi od 05.01.2024.

Moglo bi Vam se svideti

Korpa: 0
Loading...
Ukupno
--