Logo

Dubai izleti

FAKULTATIVNI IZLETI

 

Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Travelland. Lokalni partner organizator zadržava pravo promene programa i cena izleta u zavisnoti od broja prijavljenih putnika.

Izlete je moguće uplatiti u agenciji pre polaska ili na destinaciji kod predstavnika po navedenim cenama:

Putnici koji uzmu bilo koja 3 izleta u periodu 01.06 - 31.08 dobijaju GRATIS izlet - DUBAI OBILAZAK GRADA, u periodu 01.09 - 31.05 imaju 50% popust na izlet - DUBAI OBILAZAK GRADA

DUBAI OBILAZAK GRADA (10:00 - 14:30)

Obilazak započinjemo sa našim vodičem iz vašeg hotela u 10:00h i uključujemo se na SHEIK ZAYED bulevar. Prolazimo pored zgrada Emirates mall, Dubai mall, Burj Khalifa, Muzej budućnosti i stajemo kod palate gde živi vladar Dubaia HH MOHAMMED BIN RASHID AL MAKTOUM. Nastavljamo prema starom gradu prolazeći pored Dubai Frame najvećeg rama za sliku, kanal prelazimo Abra čamcima. Razgledanje starog grada i pijace sa suvenirima. Idemo na Jumeirah bulevar obilazeći plaže na Jumeirah i stajemo kod BURJ AL ARAB HOTELA gde ćemo ujedno videti i Wild Wadi vodeni park. Obilazak nastavljamo prema Souq Madinat ili male Venecije i idemo prema PALM JUMEIRAH gde stajemo na POINT BEACH da bi videli Atlantis hotel, Atlantisov vodeni park i Royal Atlanits hotel gradjen po uzoru LEGO kocki. Nastavljamo prema samom Atlantis hotelu posle čega se vraćamo u hotel i tu se tura završava 

U cenu je uračunat transfer od/do hotela i pratnja vodiča.

Cena 90€ po osobi (80€ za decu) / 70€ po osobi (60€ za decu) za grupe veće od 5 osoba / 50€ po osobi autobuska tura sa vodičem na engleskom jeziku

 

ABU DABI OBILAZAK GRADA (10:00 - 18:00)

Abu Dabi, glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i sedište državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriji ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj".

Putovanje iz Dubaija do Abu Dabija pored velike industrijske zone Džebel Ali otvaranjem novog auto-puta skraćeno je na svega 1 sat i 15 minuta. Ovo je grad koji je u poslednjih nekoliko godina doživeo veliku transformaciju a projekti koji su u toku učiniće da se fizionomija celog grada znatno izmeni. Priču započinjemo vožnjom pored „Emirates Palace", hotelskog zdanja sa sedam zvezdica i nastavljamo ka centru grada gde pravimo pauzu za slikanje. U jednom od hotela u gradu planiran je i ručak (opciono - oko 75 Dirhama po osobi). Obilazak novih delova grada podrazumeva odlazak do Sadijat ostrva - gde su trenutno u izgradnji novi projekti  kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World". Svakako najupečatljiviji utisak sa ovog izleta ponećete iz šeik Zaidove džamije, jedne od najvećih džamija na svetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo u kojem je pohranjeno telo oca nacije šeika Zaida poznato je i kao njegov mauzolej.

U cenu je uračunat transfer od/do hotela i pratnja vodiča.

Cena 110€ po osobi / za grupe veće od 5 osoba 80€ po osobi / 60€ po osobi autobuska tura sa vodičem na engleskom jeziku

 

BURJ KHALIFA

Burj Khalifa je najviša zgrada na svetu sa svojih 829,84m. Otvorena je 2010. godine. U njoj se osim poslovnog prostora nalaze i restorani, opservatorija, 58 liftova koji se kreću brzinom 10m u sekundi, oko 3.000 parking mesta, 304 hotela i 904 stana. Njen dizajn je inspirisan cvetom Hymenocallisom. Vidikovac za turističke posete se nalazi na 124 i 125 spratu. Preporučljivo je kupiti karte dve do četiri nedelje unapred, naročito na vrhuncu sezone. Ispred Khalife je najveca muzicka fontana na svetu kao i najveci Aquarium u Dubai mall. 

Transfer i pratnja vodiča nisu uračunati u cenu.

Cena po osobi 55€ po osobi (45€ za decu do 12 godina) za „normal" satnice 10:00 - 14:30 i 19:30 - 22:00

Cena po osobi 75€ po osobi (55€ za decu do 12 godina) za „prime" satnice 15:00 - 19:00


SAFARI U PUSTINJI (15:00 - 20:00)

Želite pravu avanturu i nezaboravno iskustvo? Ne propustite pustinjski safari, najpopularniji izlet u Dubaiju i UAE. Iskusni vozači, specijalno obučeni za snalaženje po pustinjskim dinama, učiniće da Vam iskustvo adrenalinske vožnje u udobnim i klimatizovanim džipovima sasvim sigurno ostane u sećanju. Posle ovako atraktivne vožnje, poseta beduinskom naselju pružiće Vam mogućnost da spoznate sve čari drevne arapske tradicije od jahanja kamila ( uracunato u cenu ), preko oslikavanja kanom ( uracunato u cenu )  do pušenja nargila ( uracunato u cenu )  u arapskom svetu poznatih pod nazivom "shisha"... Pravo arapsko gostoprimstvo osetićete uz nezaboravan zalazak sunca ali i lepotu pustinjske večeri sedeći pod zvezdama. Uz ples zanosnih trbušnih plesačica, vatreni show, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju doživećete pravi Orijent... Neograničena bezalkoholna pića su uključena uz večeru.

U cenu je uračunat transfer od/do hotela.

Cena 55€ po osobi / 50€ po osobi za decu do 12 godina

 

COMBO - MIRACLE GARDEN & GLOBAL VILLAGE (15:00 - 20:00)

Magična botanička bašta Dubai-ja je izgrađena i zvanično otvorena na dan zaljubljenih 14.februara 2013 godine. Sa svojih 72.000 kvadratnih metara površine i preko 50 miliona cvetova i 250.000 zasadjenih biljaka ova bašta predstavlja najveću prirodnu baštu na svetu. Otvorena je od novembra do aprila svake godine.

Global Village je jedna od najpopularnijih destinacija za večernju zabavu u Dubaiju. Kombinacija festivala i tematskog parka postavljenog na ivicama Dubaija, otvara se svake godine između novembra i aprila i vodi posetioce na virtuelnu svetsku turneju sa replikama međunarodne arhitekture, kulturnim zonama, paviljonima za hranu, predstavama, vožnjama i marketima. Jedinstveno mesto gde na jednom mestu je moguće probati hranu iz svih delova sveta, a i upoznati se sa tradicijom i običajima raznih narodnosti.

U cenu je uračunat transfer od/do hotela i karte za ulazak.

Cena 70€ po osobi / 65€ po osobi za decu do 12 godina

 

DHOW CRUISE (20:00 - 22:00)

Provedite opušteno veče na tradicionalno ukrašenom drvenom brodu (dhow) dok plovite kroz jedno od arhitektonskih čuda ovog grada - Dubai Marinu. Ovo je najveća ljudskom rukom napravljena marina na svetu, uz koju se uzdiže čitav grad u gradu. Kosmopolitski duh, opuštena atmosfera i svetla modernih nebodera čine savrčenu „pozadinu" za nezaboravnu večeru.

U cenu je uračunat transfer od/do hotela.

Cena 60€ po osobi / 55€ po osobi za decu do 12 godina

 

ATLATNIS AQUAPARK + LOST CHAMMBER

Aquaventure se nalazi u okviru hotela Atlantis The Palm, pokriva 42 hektara i sadrži najrazličitije vodene atrakcije, tobogane, reke, brzake, bujne tropske pejzaže i pristup na privatnu plažu. Ovo je najveći vodeni park na bliskom istoku. Leap of Faith će vas sa visine od 61m, katapultirati u transparentan tunel kroz lagunu sa ajkulama. Shark Attack je putovanje u misteriozno jezgro hrama kroz mračne e tunele, pre nego što se sjurite u lagunu sa ajkulama. Splashers je najveće vodeno igralište, osmišljeno za najmlađe avanturiste. U kompleksu se nalazi i akvarijum Lost Chambers sa 65 000 različitih morskih životinja

Transfer i pratnja vodiča nisu uračunati u cenu.

Cena 105€ po osobi / 100€ po osobi za decu do 12 godina


VOŽNJA HELIKOPTEROM

Za sve koji žele da dožive Dubai na jedan poseban način, vožnja helikopterom iznad krovova nebodera u Dubai-ju je pravi izbor. Pogled iz kabine helikoptera na Dubai oduzima dah i pruža novi pogled na sve najznačajnije atrakcije Dubai-ja koji izgleda neverovatno iz ptičje perspektive.

Transfer i pratnja vodiča nisu uračunati u cenu.

Cena 190€ po osobi - 12 minuta vožnje

 

BURJ AL ARAB

Jedan od najluksuznijih i najvećih hotela na svetu smešten je na veštačkom ostrvu koje je sa Jumeirah spojeno mostom. Jedini je hotel na svetu koji ima 7 zvezdica. Građen je u obliku jedra tradicionalnog arapskog broda sa dva "krila" raširena u obliku slova "V". Visok je 321 metar i drugi je po visini hotel na svetu. Otvoren je 1999. godine i od tada je jedan od simbola grada. Svetsku slavu stekao je kada su Rodžer Federer i Andre Agasi odigrali teniski meč na heliodromu. Zanimljivo je da najmanja soba u hotelu ima 169 kvadrata, a najveći apartman 780. Dva najpoznatija restorana u okviru hotela su na 200 metara visine sa panoramskim pogledom i na dnu (do njega se dolazi simuliranom podmornicom). Za znatiželjne moguća je tura po hotelu u trajanju od 90 minuta.

Transfer i pratnja vodiča nisu uračunati u cenu.

Cena 75€ po osobi / 70€ po osobi za decu do 12 godina

Popularni aranžmani

KONTAKT

ADRESA I TELEFONI

Travelland d.o.o. Beograd

Dobračina 43, 11158 Beograd, PAK 105806
Telefoni:
011/7777-280


E-Mail adresa:
travellandagencija@gmail.com

Radnim danom: 09-20
Subota: 09-16
Nedelja: Neradan dan

KONTAKT

ADRESA I TELEFONI

Travelland d.o.o. Beograd

Dobračina 43, 11158 Beograd, PAK 105806
Telefoni:
011/7777-280


E-Mail adresa:
travellandagencija@gmail.com

Radnim danom: 09-20
Subota: 09-16
Nedelja: Neradan dan