Travelland

Slična putovanja

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 9:00 - 20:00

Subota: 9:00 - 16:00


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

Sicilija avionom

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

Istanbul avionom Turkish Airlines

189 €

Prevoz:

avionom

4 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

ISTANBUL

SVAKODNEVNI POLASCI!

ZA PUTOVANJA U PERIODU DO 31.03.2014.

GARANTOVANI POLASCI!

Najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva  "Zlatni rog" sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svoj atar uključuje grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva. Klimu karakterišu topli mediteranski vetrovi, koji se suprotstavljaju frekventnom hladnom talasu iz pravca Crnog mora.

Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad, a danas ISTANBUL. Istanbul je ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD - ISTANBUL

Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera br.710. Let za Istanbul kompanijom Turkish Arilines (proveriti tačno vreme letova dva dana pre polaska). Transfer do hotela. Smeštaj.  Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan ISTANBUL 1 - TURSKO VEČE

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativnog poludnevnog obilaska nekih od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Plave džamije-jedne od najspektakularnijih džamija na svetu, hipodroma-nekadašnjeg središta vizantijske moći u gradu, Aja Sofije-nekada najveće crkve na svetu, Topkapi dvorca - sedišt osmanske imperije...Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče - večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Noćenje.

3.dan ISTANBUL - KRSTARENJE BOSFOROM

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom; Polazak aviona za Beograd. Dolazak u Beograd.

(Kraj usluga)

C E N A :

Period putovanja

HOTEL

Cena po osobi

Vreme leta

 

31.01.2014.-31.03.2014.

 

Hotel Abel

189 €

TK 1082 09:25 / 12:15

TK 1083 18:35 / 19:20

 

31.01.2014.-31.03.2014.

 

Hotel Center

189 €

TK 1082 09:25 / 12:15

TK 1083 18:35 / 19:20

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu UniCredit banke na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd kompanijom Turkish Airlines
 • Smeštaj u izabranom hotelu u rangu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto)
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom
 • Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Troškove avionskih taksi - oko 104 € (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
 • Individualno zdravstveno osiguranje
 • Ulaznice i fakultativne izlete

NAPOMENA:

1. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi,

moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.

2. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati.

DOPLATE ZA 1/1 SOBU:   

Hotel Abel - 55 €

POPUSTI: 

 • deca od 0 - 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 - 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
 • platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u izabranom hotelu u rangu 3*. Nalaze se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturno-istorijskih znamenitosti. Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

HOTEL ABEL - www.abelotel.com

Katip Kasim Mh. Langa Hisar Cad. No: 41 - Yenikapi - Aksaray / ISTANBUL

Hotel se nalazi u starom delu grada i u blizini je svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Sobe su sa kupatilom (T/WC), fenom, TV-om, telefonom, klimom, bežičnim internetom, sefom i mini barom (uz doplatu). Struja u hotelu je 220 v. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL CENTER - www.hotelthecenter.com

Mesihpaşa Mahallesi Sait Efendi Sokak No:11 İSTANBUL Laleli-Fatih

Hotel se nalazi u starom delu grada i u blizini je svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV-om, fenom, telefonom, klimom, bežičnim internetom, sefom i mini barom (uz doplatu). Doručak se služi po principu samoposluživanja.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama) zavise od broja prijavljenih putnika.

 • Razgledanje grada (Istanbul 1) - oko 35 € (dodatno ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi dvorac - cena osnovne ulaznice oko 25 €)
 • Bosfor - celodnevni izlet , krstarenje brodom po Bosforu, moreuz koji spaja Mramorno i Crno more, ručak u ribljem restoranu u povratku i poseta jednom od tržnih centara. oko 65 €
 • Večera u restoranu sa orijentalnim plesom : 35 € po osobi.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. 
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:           

 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
 • Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

V A Ž N A    N A P O M E N A:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.

Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.

Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Cenovnik za Istanbul (sezona 2014.godine, avion, 4 dana) br.3 od 11.02.2014.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i PRAG

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja, ostali evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 204/2010

TELEFONI: 011/328.2622 | 011/328.4953 | 011/328.4293 | 011/324.7821 | 011/324.6721 | 011/324.6591 | 011/324.9016 | 011/218.7119