Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Radnim danom 09-20

Subota 09-16


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

Istanbul 2021 autobusom 3 noći

79 €

Prevoz:

autobusom

6 dana

Istanbul 2021 autobusom

 

POLASCI: 03.03.-08.03.2021. - 3 NOĆI

 

===============================================================================

>>>    AKCIJA! AKONTACIJA SAMO 29€ PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT!    <<<

===============================================================================

 

6 dana / 3 noći


Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

 

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD-NIŠ-BUGARSKA          

Sastanak grupe u 16h30 časova kod parkinga Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) . Predviđeno vreme polaska autobusa je u 17h00 časova. Noćna vožnja preko Niša i Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.

2. dan BUGARSKA-ISTANBUL    

Planirani dolazak u Istanbul je u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada uz usluge vodiča: Golden most, Taksim, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL             

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativno poludnevno razgledanje Istanbula (panoramsko+obilaci): Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija - spolja, bez ulaska,  Kapali čaršija, Top Kapi palata-u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Uveče, fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

4. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji; fakultativna poseta Domabahče palati; fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

5. dan ISTANBUL-BUGARSKA    

Doručak. Napuštanje hotela najkasnije do 09h00-lokalno vreme. Slobodno vreme. Fakultativni izlet u azijski deo Istanbula sa posetom „Prinčevskim ostrvima" (u zavisnosti od vremenskih prilika ). Polazak za Srbiju oko 19:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6. dan NIŠ-BEOGRAD    

Planirani dolazak u Beograd je u jutarnjim časovima, na parking Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća).

 

Molimo putnike da dva dana pre polaska provere mesto sastanka i vreme polaska autobusa

 

Cena aranžmana su iskazane u EUR po osobi u dvokrevetnoj sobi

HOTEL

Tip sobe

Usluga

Struktura sobe

Polazak / Povratak

03.03.-08.03.

Hotel 3*

Standard ND

Dvokrevetna

79 eur

Legenda svih tabela: ND - noćenje sa doručkom

 

Popusti i doplate:

  • deca 2 do 12 godina u pomoćnom ležaju imaju popust 10 €,
  • treća odrasla osoba u pomoćnom ležaju ima popust 5 €,
  • doplata za jednokrevetnu sobu 40 €.

 

Cene fakultativnih izleta:

-          Aja Sofija (ne ulazi se) + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata - 35 € (cena uključuje ulaznice, obilazak u pratnji vodiča),

-          Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom - 20 € (cena uključuje obilazak Patrijaršije, vožnju brodom i pratnju lokalnog vodiča),

-          Obilazak Dolmabahče palate - 25 € (cena uključuje ulaznicu za palatu u pratnji vodiča),

-          Orijentalno veče ili Tursko veče  na brodu - 35 €

-          Azijski deo Istanbula sa posetom Prinčevskim ostrvima - 30 €

-          Panoramsko razgledanje grada - 10 €

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika.

 

 *SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) - DOPLATA 15 €

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

-Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 23kg bagažnog prtljaga (1 kofer) i 1 komad ručnog prtljaga po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.

- Asistencija pratioca grupe

- Smeštaj u hotelu sa 3* (ili u rangu hotela sa 3*) na bazi tri noćenja sa doručkom

- Troškovi organizacije putovanja

Napomena za prtljag:
Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20 eur

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.

-Troškovi OBAVEZNOG putnog zdravstvenog osiguranja putnika uz pokriće za Covid-19

-Nepomenute usluge

Putno osiguranje se preporučuje za putovanje u inostranstvo, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti,budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju ili kroz koju prolaze. 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • kreditnim karticama Banca Intesa do 12 rata bez kamate ili Komercijalna banka do 6 rata bez kamate.

 

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

OPIS HOTELA:
Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u hotelima 3* ili u rangu 3*. Nalaze se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturnoistorijskih znamenitosti. Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta

(naziv hotela će biti preciziran kada se oformi grupa) :

Hotel Sim, Aksaray, Aksaray Mah Namık Kemal Cad, Abdullah Çavuş Sk. No:14, 34096 Fatih,  nema zvaničnu kategorizaciju, ali je u rangu sa sličnim hotelima  3*. Sulejmanova džamija udaljena je 2 km. Gostima su u okviru ovog hotela na raspolaganju bar i klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom, kao i recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica. Sobe u ovom hotelu imaju garderober. Sve sobe u hotelu Sim sadrže radni sto i flat-screen TV. Doručak je na bazi švedskog stola. Konstantinov stub je udaljen 2 km, a Bazilika Cisterna se nalazi na 2.7 km. 
http://simhotelistanbul.com/

Hotel Monaco 3*, Mimar Kemalettin, Şair Fitnat Sk. No:28, 34130 Fatih/İstanbul, je smešten u četvrti Sultanahmet. Poseduje krovni restoran sa pogledom na more i nudi moderno uređene i klimatizovane sobe. Do Kapali čaršije može da se stigne pešice za samo 15 minuta.Sve sobe hotela Monaco imaju sopstveno kupatilo sa toaletom, tušem i fenom za kosu. Opremljene su flat-screen TV-om, sefom i mini-barom. U restoranu se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Hotel je smešten na 150 metara od tramvajske stanice Laleli, koja je udaljena samo 2 stanice vožnje od tramvajske stanice Sultanahmet.
http://www.istanbulmonacohotel.com/

HOTEL KAYA MADRID no category- u rangu 3*  İskenderpaşa, Çıngıraklı Bostan Sk. No:44, 34080 Fatih
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 20-tak minuta šetnje od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV,mini bar , klima uređaj.Doručak -kontinentalni švedski sto.
http://www.kayamadridhotel.com/tr/

HOTEL MELITA no category- u rangu 3*  İskenderpaşa, Şekerci Sk. No:20/A, 34080 Fatih
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 2,5 km udaljenosti od svih većih znamenitosti. Hotel ima recepciju, restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV,mini bar , klima uređaj. Doručak -kontinentalni švedski sto.

HOTEL HERMANOS  3* Aksaray, Manastırlı Rıfat Sk. No:25, 34096 Fatih
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaraj)  i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak - kontinentalni švedski sto
https://hermanos-hotel.business.site/

NAPOMENA: Švedski sto (po turskim standardima) može biti služen uz asistenciju hotelskog osoblja (u skladu sa zdravstvenim preporukama)

 

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

VAŽNE NAPOMENE:

- Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-U slučaju drastičnih promena cena goriva, putarina I parking u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za Tursku i tranzitna viza kroz Bugarsku za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama Republike Srbije NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

-Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

-Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

-Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost je lokalnih inspekcijskih organa.

-Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

Covid-19 protokol: Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga ,može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta,načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica,radnog vremena objekata i lokaliteta i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predvidjenih Zakonom. Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima,koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako I u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te date uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredvidjenih situacije,i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja(granični prelaz ili pak zemlja tranzita može biti promenjen, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

 

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 29.10.2020. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, član 71, organizator ima obezbeđen depozit u visini minimum 10.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije - garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini od 400.000,00 eur, broj 470000045376 od 01.10.2020. godine, zaključenu sa Triglav Osiguranjem a.d.o Beograd, i važeća je do 01.10.2021.

 

Travelland d.o.o., Licenca OTP 058/2020 od 30.01.2020.godine         PROGRAM br. 1 važi od 24.09.2020.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 58/2020 A40