Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Sreda 06.01. 09-15

Četvrtak 07.01. Ne radimo

Radnim danom 09-20

Subota 09-16


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

Istanbul 2020 autobusom 2 noći

69 €

Prevoz:

autobusom

5 dana

Istanbul 2020 autobusom

 

===============================================================================

>>>    AKCIJA! AKONTACIJA SAMO 29€ PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT!    <<<

===============================================================================

 

5 dana / 2 noći

 

POLASCI: ČETVRTKOM od 08.10.2020.

 

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD-NIŠ-BUGARSKA          

Sastanak grupe u 16h30 časova kod PARKINGA Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća). Predviđeno vreme polaska autobusa je u 17h00 časova. Noćna vožnja preko Niša i Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.

2. dan BUGARSKA-ISTANBUL    

Planirani dolazak u Istanbul je u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL             

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativno poludnevno razgledanje Istanbula (panoramsko+obilaci): Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija - bez ulaska-spolja, Kapali čaršija, Top Kapi palata. Povratak u hotel.  Noćenje.

4. dan ISTANBUL-BUGARSKA    

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. Nakon toga fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Polazak za Srbiju oko 19:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

5. dan NIŠ-BEOGRAD    

Planirani dolazak u Beograd je u jutarnjim časovima, PARKING Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća).

 

Molimo putnike da dva dana pre polaska provere mesto sastanka i vreme polaska autobusa.

 

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: devizni deo prema tabeli u EUR

Polazak/Povratak

Hotel/Kategorija

Struktura sobe

Usluga

Polazak / Povratak

19.11. - 23.11.

Hotel 3*

Dvokrevetna

ND

69

26.11. - 30.11.

Hotel 3*

Dvokrevetna

ND

69

03.12. - 07.12.

Hotel 3*

Dvokrevetna

ND

69

10.12. - 14.12.

Hotel 3*

Dvokrevetna

ND

69

17.12. - 21.12.

Hotel 3*

Dvokrevetna

ND

69

24.12. - 28.12.

Hotel 3*

Dvokrevetna

ND

69

Legenda tabele: ND - noćenje sa doručkom

Cene su iskazane u € po osobi.

Popusti i doplate:

  • deca 2 do 12 godina u pomoćnom ležaju imaju popust 10 €,
  • treća odrasla osoba u pomoćnom ležaju ima popust 5 €,
  • doplata za jednokrevetnu sobu 35 €.

 

Cene fakultativnih izleta:

Aja Sofija (ne ulazi se)  + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata - 35 € (cena uključuje ulaznice, obilazak u pratnji vodiča),

Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom - 20 € (cena uključuje obilazak Patrijaršije, vožnju brodom i pratnju lokalnog vodiča),

Obilazak Dolmabahče palate - 25 € (cena uključuje ulaznicu za palatu u pratnji vodiča),

Orijentalno veče ili Tursko veče - 35 €

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika.


*SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) – DOPLATA 15 €

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

-Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 23kg bagažnog prtljaga (1 kofer ili 2 torbe) i 1 komad ručnog prtljaga po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.

-Asistencija pratioca grupe

-Panoramsko razgledanje grada prema programu, po dolasku u Istanbul, 2. dana aranžmana

-Smeštaj u izabranom hotelu, u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 2 noćenja sa doručkom.

-Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.

-Troškovi OBAVEZNOG putnog zdravstvenog osiguranja putnika - obavezno pokriće za covid 19

-Nepomenute usluge

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

 

Putno osiguranje se preporučuje za putovanje u inostranstvo, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti,budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju ili kroz koju prolaze. 


NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • kreditnim karticama Banca Intesa do 12 rata bez kamate ili Komercijalna banka do 6 rata bez kamate.

 

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN ISTANBUL:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 30% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

 

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

OPIS HOTELA:

Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u hotelima 3* ili u rangu 3*. Nalaze se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturnoistorijskih znamenitosti. Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

(naziv hotela će biti preciziran kada se oformi grupa. Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnom)
Hotel Sim no category
, Aksaraj, nema zvaničnu kategorizaciju, ali je u rangu sa sličnim hotelima od 3*. Sulejmanova džamija udaljena je 2 km. Gostima su u okviru ovog hotela na raspolaganju bar i klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom, kao I recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica. Sobe u ovom hotelu imaju garderober. Sve sobe u hotelu Sim sadrže radni sto i flat-screen TV. Doručak je na bazi švedskog stola. Konstantinov stub je udaljen 2 km, a Bazilika Cisterna se nalazi na 2.7 km. 
Hotel Monaco, Laleli je smešten u četvrti Sultanahmet. Poseduje krovni restoran sa pogledom na more i nudi moderno uređene i klimatizovane sobe. Do Kapali čaršije može da se stigne pešice za samo 15 minuta.Sve sobe hotela Monaco imaju sopstveno kupatilo sa toaletom, tušem i fenom za kosu. Opremljene su flat-screen TV-om, sefom i mini-barom. U restoranu se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Hotel je smešten na 150 metara od tramvajske stanice Laleli, koja je udaljena samo 2 stanice vožnje od tramvajske stanice Sultanahmet.

HOTEL KAYA MADRID no category -u rangu 3*  //http://www.kayamadridhotel.com/Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 20-tak minuta setnje od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV,mini bar , klima uređaj. Doručak -kontinentalni švedski sto.

NAPOMENA: švedski sto(po turskim standardima)uz asistenciju hotelskog osoblja (u skladu sa zdravstvenim preporukama)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

 

VAŽNE NAPOMENE:

- Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za Tursku i tranzitna viza kroz Bugarsku za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

-Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

-Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

-Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

VAŽNO:Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga ,može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta,načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predvidjenih Zakonom. Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima,koji su važeći uperiodu realizacije putovanja, kako u RS tako iu tranzitnim i odredišnim destinacijama, te date uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predvidjena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredvidjenih situacije,i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predvidjenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razlogazadržava pravo promene rute putovanja(granični prelaz ili pak zemlja tranzita može biti promenjen, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 15.01.2020. su sastavni deo ovog programa.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje je obavezno i to putno zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid 19. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. 

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, član 71 Organizator ima: Obezbeđen depozit u visini minimum 10.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini od 400.000,00 eura broj 470000040556 od 15.01.2020. godine, zaključenu sa Triglav Osiguranjem a.d.o Beograd, 11070 Beograd, Milutina Milankovića 7a, MB: 07082428; PIB: 100000555, centrala +3811133-05-100; fah +3811133-05-138; e-mail: office@triglav.rs,i važeća je od 01.01.2020.

 

 

Travelland d.o.o., Licenca OTP 58/2020 A40 od 30.01.2020.        PROGRAM br. 2. važi od 26.09.2020.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 58/2020 A40