baner-heder

Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Radnim danom 10-17

Subota 10-16


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

HIT! Stokholm, Talin i Helsinki 2019

741 €

Prevoz:

avionom

5 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

ŠVEDSKA - ESTONIJA - FINSKA

Stokholm-Talin-Helsinki 2019

 

*** AKCIJA! POPUST 7% ZA REZERVACIJE DO 03.10. ***

 

*** Avio takse uračunate u cenu! ***

 

 - GARANTOVANI POLASCI! -


5 dana / 4 noćenja, avionom i brodom

POLAZAK: 16. oktobar 2019. godine


STOKHOLM, grad smešten na 14 ostrva u svom arhipelagu, zbog čega ga zovu i Venecijom severa, prava je švedska, ali i skandinavska prestonica. Dnevna svetlost varira u zavisnosti od godišnjeg doba, od 18 sati sredinom leta, pa do svega 6 sati krajem decembra.

TALIN glavni grad Estonije i velika luka na južnoj obali Finskog zaliva koji je doživeo procvat u 15. veku kao važna članica Hanze. Ima odlično očuvan stari grad sa drevnim zidinama, popločanim alejama i tornjevima - zaostavština 850-godišnje istorije tokom koje su gradom vladali Danci, Šveđani, Nemci i Rusi. HELSINKI je smešten na jednom od najlepših arhipelaga na svetu koji čini više od trista ostrva, od velikih i stalno naseljenih, do malih stenovitih površina koje nastanjuju samo galebovi i sa tri strane zapljuskuje ga Baltičko more. Svojim brojnim parkovima, jezerima i ostrvima oslikava zaljubljenost ovog naroda u prirodu. Grad je osnovao švedski kralj Vase pre više od 450 godina a svoj procvat doživeo je polovinom 19. veka, kada nastaje većina građevina u neoklasičnom stilu. TALLINK line(www.tallink.com) je vodeći prevoznik mini-krstarenja i prevoza putnika visokog kvaliteta u severnom regionu Baltičkog mora sa flotom od 16 brodova omogućava širok spektar usluga i čestih odlazaka sa svojih šest hiljada zaposlenih i oko 9 miliona putnika u 2016. godini.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD - STOKHOLM
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "NikolaTesla" u 04h35 časova. Poletanje aviona za Stokholm u 06h35 časova (broj leta JU410). Sletanje u Stokholm u 09h15 časova. Stokholm je politički, kulturni, i ekonomski centar Kraljevine Švedske. Nalazi se u istočnom delu države, u blizini Baltičkog mora. Stokholm se u istorijskim izvorima prvi put pominje 1252. godine. Ovo područje bilo je naseljeno još tokom ranog srednjeg veka i zbog položaja, Stokholm se veoma brzo razvio kao luka za prevoz rudnih bogatstava a imao je veoma tesnu saradnju sa Hanzeatskom ligom, koju su činili severno-nemački gradovi. Prestonica Švedske postaje 1436. godine, a ovde je 1523. krunisan i prvi švedski kralj. Panoramsko razgledanje grada autobusom i peške : Gamla Stan srednjevekovni trg osnovan u 13.veku sa izvanredno sačuvanim spomenicima i autentičnoj arhitekturi, crkva Svetog Nikole iz 14,veka u kojoj se održavaju kraljevske ceremonije , kraljevski dvorac iz 18.veka, gradska većnica iz 1911 god, poluostrvo Riddarholmen, Sveavägen - glavna ulica u Stokholmu, Kraljevski park, Trg Gustava Adolfa, Opera, Parlament, crkve Storkyrkan i Slottskyrkan, Trg Stortorget sa muzejem Alfreda Nobela, Prastagatan- najduža ulica starog grada, Västerlånggatan najživlja ulica starog grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nocenje

2.dan STOKHOLM - TALIN
Doručak. Slobodno prepodne za individualni obilazak Stokholma. Fakultativno obilazak muzeja " Vasa" na ostrvu Durgarden, gde je izložen 69 metara dugačak ratni brod sa 64 topa, bogato ukrašen skulpturama kao i kraljevskim simbolima koji je potonuo 10.augusta 1628.godine posle samo 20 minuta plovidbe. Ovo je najstariji u celosti sačuvani i indetifikovani brod koji sa 98 % originalne konstrukcije predstavlja umetničko blago i jednu od najposećenijih turističkih atrakcija na svetu. Transfer do luke i ukrcavanje za brod "Victoria" za Talin. Isplovljavanje u 17.30 časova. Smeštaj u kabine. Noćna plovidba. Noćenje.

3. dan TALIN
Doručak na brodu. Dolazak u Talin. Transfer do hotela. Fakultativno odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom i peške: Gornji grad -"Brda sabora" gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, crkva Aleksandra Nevskog, a zatim donji grad- nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama; to je danas pešačka zona Talina, proglašena delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska većnica, palata Kadriorg... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Fakultativna vecera u srednjevekovnom restoranu. Nocenje.

4. dan TALIN - HELSINKI - STOKHOLM
Doručak. Transfer do luke u Talinu i ukrcaj na trajekt "Star" isplovljavljanje u 07.30 sati za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva .Uplovljavanje u glavni grad Finske, Helsinki, u 09:30 časova. Transfer do centra grada i fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje grada ; Trg senata sa jednim od simbola grada - Luteranskom Katedralom, zgrade Univerziteta i Vlade. Bogato ukrašena pravoslavna Crkva Uspenja, najveća u severnoj Evropi, Manerhajmova ulica gde se nalazi zgrada parlamenta, Nacionalni muzej i poznata koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion, gde su 1952 godine održane Olimpijske igre, jedinstvena Tempeliaukio crkva uklesana u steni, Sibeliusov park sa impresivnom skulpturom posvedenom ovom velikom kompozitoru. Slobodno vreme za individualno razgledane grada, isprobavanje morskih i laponskih specijaliteta, kupovinu suvenira ili šetnju Esplenadom - promenadom koja izlazi na ribarsku luku i pijacu. Slobodno vreme do transfera u luku radi ukrcaja na brod "Serenada" koji u 17:00 isplovljava prema Stokholmu.Smestaj u kabine. Noćna plovidba

5. dan STOKHOLM-BEOGRAD
Doručak na brodu. Dolazak u Stokholm u 09h45 časova, iskrcaj i transfer do centra grada. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom u 18.00 časova. Poletanje aviona za Beograd u 20h30 časova (broj leta JU415) Dolazak u Beograd u 23h00 časova.

 

Cena aranžmana po osobi u EUR

HOTEL

 

Kategorija

Usluga

Smeštaj

Polazak / Povratak

16.10.19

20.10.19

5 dana/ 4 noćenja

HOTEL 3*

ND

Po osobi u dvokrevetnoj sobi

741

jednokrevetna soba

961

Legenda tabele: ND - noćenje sa kontinentalnim doručkom

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

● Povratna avionska karta na relacijama prema program Beograd - Stokholm - Beograd kompanijom Air Serbia sa dozvoljenih 7 kg ručnog i 20kg čekiranog prtljaga i snek obrocima na letu.

● transferi prema programu;

● Dva noćenja sa doručkom u hotelima - Jedno nocenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 3* u Stokholmu i jedno nocenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3* Talinu

● Dva noćenja sa doručkom na brodu - Jedno nocenje sa doručkom u unutrašnjoj dvokrevetnoj kabini na brodu Victoria na liniji Stokholm-Talin i Jedno nocenje sa doručkom u unutrašnjoj dvokrevetnoj kabini na brodu Serenada na liniji Helsinki-Stokholm

● Aerodromske takse u Beogradu i Kopenhagenu (oko 112 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji ili poslovnicama ovlašćenih subagenata)

● Razgledanje Stokholma prema programu;

● Usluge vodiča pratioca putovanja

● Usluge lokalnih vodiča

● troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

● Fakultativni izleti i posete,

● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

● Ostale unapred nepomenute usluge

SMEŠTAJ

Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 3* zvezdice i na navedenim brodovima. Detaljnije informacije se mogu nadi na sajtovima hotela.
● Stokholm - Hotel Quality Friends Stockholm www. www.nordicchoicehotels.se/quality/quality-hotel-friends
●Talin- Hotel Hestia Seaport /www.hestiahotelgroup.com/seaport/en/ /
● Brod Victoria http://www.tallink.com/victoria - dužina broad 193 m, širina 29 m, 12 paluba, 740 kabina, 2500 putnika. Unutrašnje kabine (8 m ) za 1-4 osobe na palubama 5,8 I 9 . Sve kabine imaju tuš/wc, ormar i TV . Spoljašnje kabine (8 m ) za 1-4 osobe na palubi 5 . Sve kabine imaju tuš/wc, ormar i TV . Na brodu ima više restorana I aperitiv barova, prodavanica, sauna, informacioni pult: sve vrste informacija, sef, menjačnica, WIFI u svim javnim prostorima je besplatan ali maximum 4 sata dnevno. Intenet je relativno spor zbog satelistke veze.
●Brod Serenade http://www.tallink.com/silja-serenade dužina broad 203 m, širina 32 m, 13 paluba, 986 kabina, 2852 putnika. Unutrašnje kabine (11 m ) za 1-4 osobe na palubama 2,5,9,10,11 . Sve kabine imaju tuš/wc, ormar i TV. Spoljašnje kabine (11 m ) za 1-4 osobe na palubi 8,9,10,11 . Sve kabine imaju tuš/wc, ormar i TV. Na brodu ima više restorana i aperitiv barova, prodavanica, sauna, informacioni pult: sve vrste informacija, sef, menjačnica, WIFI u svim javnim prostorima je besplatan ali maximum 4 sata dnevno. Internet je relativno spor zbog satelitske veze. ● Travelland zadržava pravo zamene ovhih hotela hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Obilazak muzeja Vasa: Cena: 35 evra . U cenu je uključeno: rezervacija i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

● Panoramsko razgledanje u Talinu : Cena: 25 evra . U cenu je uključeno: rezervacija, autobus i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

● Panoramsko razgledanje u Helsinkiju : Cena: 25 evra . U cenu je uključeno: rezervacija, autobus i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

● Fakultativna vecera u srednjevekovnom restoranu : Cena: 35 evra

 ● Prijavlivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje u inostranstvu u devizama.

Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

OPŠTE INFORMACIJE

ŠVEDSKA- 449.964 km2 ; Stanovništvo:9,7 miliona; Glavni grad: STOKHOLM (900. 000 st. ), Novac: švedska kruna ( 1 euro = 9.43 kr) ● ESTONIJA -43. 698 km2 ; Stanovništvo:1,3 miliona; Glavni grad:Talin (420. 000 st. ), Novac: euro. ● FINSKA - 338. 145 km2 ● Stanovništvo: 5,3 miliona ● Glavni grad: Helsinki (600. 000 st. ) ● Novac: evro. ● Lokalno vreme u Švedskoj je ista vremenska zona kao I u Srbiji, u Estoniji Finskoj je zimi plus 1 sat a leti plus 2 sata u odnosu na vreme u Srbiji.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN "STOKHOLM - TALIN - HELSINKI":

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.

-Hotelske sobe u većini hotela su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.

-Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

VAŽNE NAPOMENE:

-Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 15 putnika.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.

-Rok za rezervaciju aranžmana je 31 dan pre polaska na putovanje ili do popune mesta.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Švedskoj, Estoniji i Finskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 do 30 dana od povratka sa putovanja.

-Broj telefona vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE


Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2019. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 30000005420, zaključenu dana 24.01.2019. godine koja važi do 24.01.2020. godine sa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.               PROGRAM br. 1. važi od 13.7.2019.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 58/2020 A40