Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Radnim danom 10-17

Subota 10-16


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

HIT! Krstarenje Volgom *Južna tura* 19. avgust 2020

1649 €

Prevoz:

avionom

15 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

KRSTARENJE  VOLGOM 2020

 

JUŽNA TURA

MOSKVA - PERM - ČAJKOVSKIЈ - KAZANJ - TOLJATI - USOVKA - VOLGOGRAD -

SARATOV - SAMARA - BOLGAR - JELABUGA - SARAPUL - PERM

 

Polazak: 19.08 - 02.09.2020.

15 dana / 14 noćenja


Brod: VLADIMIR MAJAKOVSKI

 

Dan 1 19.08  BEOGRAD - MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata pre poletanja. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 13:10 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:00 časova po lokalnom vremenu. Transfer i smeštaj u hotel.

Fakultativno: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama i mozaicima.

Večera. Noćenje.

Dan 2  20.08 MOSKVA

Doručak. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku - Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Vorobjova brda, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte).

Fakultativno: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono i Car topa. Noćenje.

Dan 3  21.08 MOSKVA 

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak - lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Park Zarjadje, park u samom centru Moskve, u blizini Kremlja i Crvenog Trga, na obali reke Moskve. Prvi put otvoren 1957. godine, a nakon rekonstrukcije i proširenja, ponovo otvoren 2017. godine. Noćenje.

Dan 4  22.08 MOSKVA - PERM

Doručak (lanč paket). U 03:30 transfer do aerodroma. Let aviokompanije Aeroflot za Perm u 07:20 časova (let SU 1200). Dolazak u Perm u 11:25 po lokalnom vremenu. Sa aerodroma, razgledanje Perma, grada na granici Evrope i Azije i jednog od 10 najvećih i najznačajnijih gradova Ruske Federacije, sedišta kompanije Lukoil i zavoda za izradu novčanica i kovanog novca Centralne Banke Ruske Federacije. Dolazak na brod. Ručak. Isplovljavanje u 19:00h. Večera. Noćenje.

Dan 5 23.08 ČAJKOVSKIЈ (09:30 - 11:30)

Doručak. Uplovljavanje u Čajkovskiј, grad u Permskoj oblasti, na reci Kami, sa oko 84.000 stanovnika. Grad je ime dobio po čuvenom kompozitoru Pjotru Iljiču Čajkovskom, koji je rodom bio iz obližnjeg Votkinska. Obilazak etno kompleksa Sajgatka, koji se nalazi na istoimenoj reci koja se uliva u reku Kamu. U okviru ovog obilaska, poseta muzeju Imanje starog seljaka - vernika. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 6  24.08 KAZANJ

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Kazanj, glavni grad Republike Tatarstan, islamski centar Rusije, grad koji ima i naziv „treća Ruska prestonica".  Panoramsko razgledanje grada autobusom: Kazanski Kremlj, Crkva Preobraženja, džamija Kul-Šarif, Kazanjski Univerzitet, ulica Bauman (pešačka zona), Trg Tukaja. Slobodno vreme. Večera. Isplovljavanje. Noćenje.

Dan 7 25.08 TOLJATI   (13:30 - 16:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Dolazak u Toljati, grad u Samarskoj Oblasti, nazvan po italijanskom komunisti i revolucionaru Palmiru Toljatiju. Sedište fabrike Avtovaz, čiji je najpoznatiji brend automobil marke Lada. Panoramsko razgledanje grada autobusom, sa posetom Muzeju Park Kompleks istorije tehnike Saharov, koji se prostire na 38ha i sadrži veliki broj eksponata, od čega su najvažniji uzorci pravog naoružanja iz II svetskog rata, kao i teška vozila. Ručak. Večera. Noćenje.

Dan 8  26.08 USOVKA   (14:30 - 17:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Usovku nezagađenu prirodnu oazu, selo u Saratovskoj Oblasti, koje se nalazi na ušću reke Tereške u Volgu. Zaustavljanje na obali. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 9  27.08 VOLGOGRAD   (15:00 - 20:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Volgograd, treći grad po površini u Rusiji. Bivši Caricin, od 1925. do 1961. nosi naziv Staljingrad, a zahvaljujući Staljingradskoj bici, jednoj od najznačajnijih u Drugom svetskom ratu, dobija, sa još 12 gradova na području bivše SSSR, status „grada-heroja". Panoramsko razgledanje grada autobusom, sa posetom Memorijalnom centru Staljingradske bitke. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 10  28.08 SARATOV (15:30 - 19:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Saratov, jedan od najvažnijih lućkih gradova Volge. Na mestu današnjeg Saratova, još u 13. Veku nalazio se grad "Zlatne Horde", Mongolske države u Istočnoj Evropi I Zapadnom Sibiru. Za vreme SSSR, do 1991. godine, grad je bio zatvoren za strance. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Ulica Kosmonauta, Muzejski Trg, park Lipki, Crkvu Svete Trojice i druge znamenitosti. Poseta muzeju samovara. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 11  29.08 SAMARA (15:30 - 19:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Samaru, jedan od 15 milionskih gradova Rusije, sa najdužim rečnim tokom. Jedno od značajnijih znamenja Samare je muzej kosmonautike Samara Kosmičeskaja, ispred kojeg se nalazi prava raketa Sojuz, visoka 51 metar. Panoramsko razgledanje grada autobusom, sa posetom restoranu Maksimilijans I degustacijom piva. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 12 30.08 BOLGAR (13:30 - 16:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Dolazak u Bolgar, mesto od oko 8.000 stanovnika na levoj obali Volge. Nekada najveći trgovinski centar, u 13. veku jedan od najvažnijih gradova Zlatne Horde. Tokom razgledanja videćemo džamiju, mauzoleje, stari vodovod, mostove, kao i Državni istorijski i arheološki park Bolgar, koji je uključen u spisak svetske kulturne baštine UNESCO. Isplovljavanje. Ručak. Večera. Noćenje.

Dan 13 31.08 JELABUGA (14:30 - 18:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Jelabugu, grad sa oko 75.000 stanovnika u republici Tatarstan. Nalazi se na ušću reke Tojme u reku Kamu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: istorijsko - arheološki lokalitet „Ćortovo Gorodišće" (đavolja građevina), poseta muzeju Medicine i Muzeju imanja Nadežde Durove, žene-oficira Ruske armije, heroja Otadžbinskog rata. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 14 01.09 SARAPUL (07:00 - 12:00)

Doručak. Dolazak u Sarapul, grad sa oko 100.000 stanovnika u oblasti Udmutrija, na desnoj obali reke Kame. Rodno mesto Nadežde Durove, obiluje velikim brojem crkava, a još od 1657. godine ovde se tradicionalno svake godine, do 1918. godine, održavala litija sa, kako se veruje, čudotvornom ikonom Svetog Nikole. Pešačko razgledanje grada. Isplovljavanje. Ručak. Večera. Noćenje.

Dan 15 02.09 PERM - BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma, let za Moskvu u 12:20 časova po lokalnom vremenu (let SU1201). Sletanje u Moskvu u 12:35 časova po lokalnom vremenu. Let za Beograd u 17:20 časova po lokalnom vremenu (let SU2096). Dolazak u Beograd u 19:25 časova po lokalnom vremenu. Kraj usluge.

 

CENA ARANŽMANA   - po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležajevi):

Period putovanja: 19.08 - 02.09

Cena u EUR

IV paluba

1.699

III paluba

1.649

Jednokrevetne kabine isključivo na upit.

 

Cene fakultativnih izleta u EUR (minimum za realizaciju 10 putnika)

MOSKVA

Cena

Kremlj (teritorija)

30 EUR

Moskovski metro

13 EUR

Park Zarjadje

25 EUR

Tretjakovska Galerija

30 EUR

Prijavljivanje i plaćanje svih fakultativnih izleta se vrši isključivo pre polaska, najkasnije mesec dana ranije.

Na licu mesta neće biti moguće.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Avioprevoz letovima kompanije Aeroflot na relaciji Beograd-Moskva / Perm - Moskva - Beograd;

- Troškove avio-taksi (podložno je promeni);

- Smeštaj u hotelu Golden Ring u Moskvi, (3 noćenja) na bazi noćenja sa doručkom;

- Smeštaj na brodu u odgovarajućim kabinama (11 noćenja), na bazi punog pansiona;

- Prtljag (čekirano do 23kg + ručni prtljag do 10kg);

- Transfere prema programu;

- obilaske prema programu, osim gde je naznačeno da su izleti fakultativni;

- Usluge lokalnih vodiča i usluge pratioca grupe;

- zabavni program na brodu;

- kapetansku večeru.

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Fakultativni program;

- Bakšiš za posadu broda.

 

NAPOMENE:

  • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
  • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije;
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da sami, kod nadležnog konzulata, provere uslove ulaska na teritoriju Rusije. Državljanima Republike Srbije viza za ulazak na teritoriju Ruske Federacije nije potrebna;
  • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
  • WI-FI signala na brodu nema!
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

 

Hotel GOLDEN RING 5*

https://hotel-goldenring.ru/

Nalazi se u centru Moskve, blizu pešačke ulice Arbat, na mestu nekadašnjeg hotela Beograd 2.

 

Brod „VLADIMIR MAJAKOVSKI"

Brod je sagrađen 1978. godine u tadašnjoj Istočnoj Nemačkoj, a kompletno renoviran 2008.godine.

DImnenzije broda: dužina 125m, širina 16,7m, visina 15,7m. Ima četiri palube, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom.

Sve kabine su spoljašnje. Površina dvokrevetnih kabina -  oko 8.6m2.

Brod ima: 2 restorana, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, prostor za pranje I peglanje veša, biblioteku.

U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica - 220V, plakar, frižider.

 

 

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 15.01.2020. su sastavni deo ovog programa.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, član 71Organizator ima: Obezbeđen depozit u visini minimum 10.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini od 400.000,00 eura broj 470000040556 od 15.01.2020. godine, zaključenu sa Triglav Osiguranjem a.d.o Beograd, 11070 Beograd, Milutina Milankovića 7a, MB: 07082428; PIB: 100000555, centrala +3811133-05-100; fah +3811133-05-138; e-mail: office@triglav.rs,i važeća je od 01.01.2020.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 58/2020 A40 od 30.01.2020.                                                            Program putovanja broj 4 od 07.02.2020

 

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 58/2020 A40