baner-heder

Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00-20:00

Subota: 9:00-16:00


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

HIT! Kopenhagen sa posetom dvorcima 2019

Prevoz:

avionom

3 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

DANSKA

KOPENHAGEN 2019

Sa posetom dvorcima FREDERIKSBORG I KRONBORG


3 dana / 2 noćenja, avionom

POLAZAK: 10. oktobar 2019. godine


Danska je locirana na severu Evrope, izmedju Severnog i Baltičkog mora. Knjige H.Kristijana Andersona: "Mala sirena", "Princeza na zrnu graška" ili "Ružno pače" mnogima bude sećanja na detinjstvo, egzistencijalizam Serena Kjerkegora, danski kraljevski porcelan, dizajn Arnea Jakobsona, visoka tehnologija Bang &Olufsena , dansko pivo - Tuborg i Kalsberg. A čuveno "Biti ili ne biti!" Hamlet je, verujemo li Šekspiru, izgovorio, upravo, u zamku koji se nalazi u danskom gradiću Helsinor. Danska, zajedno sa Švedskom i Norveškom, uskoro će se pretvoriti u zemlju gde nema papirnog novca, a već je donesen zakon da trgovci nisu obavezni primati gotovinu za svoje proizvode.

Glavni grad Danske je Kopenhagen ( Kobenhavn). Nalazi se na ostrvu Ziland i najveći je danski grad i velika severnoevropska luka koja oko 1,4 miliona stanovnika. U njemu se nalazi rezidencija kraljevske porodice - Kristiansborg palata. Dva čuvena gradska renesansna zdanja su zgrada Berze ( Borsen), i Palata Rozenberg, Kraljevsku biblioteku, Mala sirena koja se nalazi se u vodi, na kamenu, pored parka Kastelet, deo Kopenhagena pod nazivom Kristijanija- hipi komunu nastalu 1971. godine u kojoj njeni stanovnici žive u skladu sa sopstvenim pravilima i boemskim načinom zivota, nezavisno od politike samoga grada.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD - KOPENHAGEN

Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 04h30 časova. Poletanje za Kopenhagen u 06h35 časova (broj leta JU400). Dolazak u Kopenhagen 08h50 časova. U kraljevini Danskoj, glavni grad Kopenhagen je kraljevstvo za sebe - kraljevstvo bicikala i čuvenog ,,danskog peciva".. Najinteresantniji je srednjevekovni centar grada i najduža evropska pešačka zona Stroget. Transfer od aerodroma do centra grada sa panoramskim obilaskom grada: Tivoli park, palata Kristijansborg iz 18. veka gde se danas nalazi danski Parlament, Gradska skupština, Karlsbergerov muzej skulptura, Nacionalni muzej, Stara berza, Dansko kraljevsko pozorište, Amelienborg palata je zimska rezidencija danske kraljevske porodice, čuvena skulptura „Mala sirena", lučka četvrta sa starim jedrenjacima, park Kastelet, Kristijanija- hipi komuns nastala 1971. godine u kojoj njeni stanovnici žive u skladu sa sopstvenim pravilima i boemskim načinom zivota, nezavisno od politike samoga grada. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan KOPENHAGEN - HILEROD - HELSINOR - KOPENHAGEN

Doručak. Fakultativni izlet "Dvorci severnog Zelanda". Polazak prema gradu Hilerodu koji se nalazi na severoistoku danske a 40 km od Kopenhagena. Grad postoji u pisanim dokumentina od 13.veka a veći deo istorije vezan je sa sa renesansnim dvorcem Frederiksborg iz 17.veka koji je jedna od najlepših građevina u celoj Danskoj i bivše sedište kraljevske porodice sa veoma bogatom kolekcijom umetničkih predmeta. Obilazak unutrašnjosti dvorca. Nastavak vožnje pored ribarskih sela Hornbaek i Gileleje do grada Helsingor koji se nalazi 25 km od grada Hilerod a 50 km od Kopenhagena. Tu se nalazi dvorac Kronborg u kojem je Vilijam Šekspir smestio dramu Hamlet. Kronborg je izgrađen kao pomorsko utvrđenje u 15 veku a od 2000 godine nalazi se na UNESKO listi svetske kulturne baštine. Panoramski obilazak. Povratak u Kopenhagen. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan KOPENHAGEN - ROSKILDE - KOPENHAGEN - BEOGRAD

Doručak. Fakultativni poludnevni izlet "Istorija Vikinga"u grad Roskilde koji je smešten 36 km zapadno od Kopenhagena a osnovan je u 10. veku od strane Vikinga i bio je prvi danski glavni grad. Danas je to moderan grad sa dobro očuvanim istorijskim centrom. Poseta Muzeju vikingških brodova koji između ostalog čuva i pet originalnih vikinških brodova koji su u 11. veku bili potopljeni 15 km severno od Roskildea da bi branili put do ondašnjeg kraljevskog sedište Danske. Brodovi su izvađeni s dna roskildskoga fjorda tek 1962. godine i nakon pažljive restauracije izloženi u muzeju. Poseta Roskildske katedrala iz 11. veka dužine 86 m a visine 76 m koja je prva gotička katedrala izgrađena od opeke i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U njoj je sahranjeno 38 danskih vladara . Slobodno vreme. Povratak u Kopenhagen. Slobodno vreme do polaska na aerodrom u Kopenhagenu. Predviđeno poletanje aviona u 20h50 časova (broj leta JU405) za Beograd. Predviđeno vreme dolaska u Beograd u 22h55 časova.

 

Cena aranžmana po osobi u EUR

HOTEL

 

Kategorija

Usluga

Smeštaj

Polazak / Povratak

10.10.19

12.10.19

3 dana/ 2 noćenja

HOTEL 3*

ND

Po osobi u dvokrevetnoj sobi

511

jednokrevetna soba

631

Legenda tabele: ND - noćenje sa kontinentalnim doručkom

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

● Povratna avionska karta na relacijama prema program Beograd - Kopenhagen - Beograd kompanijom Air Serbia sa dozvoljenih 7 kg ručnog i 20kg čekiranog prtljaga i snek obrocima na letu.

● transfer u Kopenhagenu aerodrom - hotel-aerodrom;

● Dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice,

● Aerodromske takse u Beogradu i Kopenhagenu (oko 112 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji ili poslovnicama ovlašćenih subagenata)

● Razgledanja grada prema programu;

● Usluge vodiča pratioca putovanja

● Usluge lokalnih vodiča

● troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

● Fakultativni izleti i posete,

● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

● Ostale unapred nepomenute usluge

SMEŠTAJ

Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 3* zvezdice. Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela

Copenhagen Island hotel Kalvebod Brygge 53, 1560, København V, Danmark; Tel: +4533389600

www.copenhagenisland.dk/

Izuzetno moderan hotel, nalazi se na veštačkom ostrvu u užem centru Kopenhagena, pored tržnog centra Fisketorvet i u neposrednoj blizini železničke stanice Dibelsbro od koje je udaljen oko 5 minuta hoda. Gostima nudi recepciju, restoran, bar, besplatan bežični internet, fitnes centar, saunu. Sobe su moderno opremljene, sopstveno kupatilo, radni sto LCD TV, telefon, minibar, klima. Doručak je kontinentalni - služi se po principu samoposluživanja

● Travelland d.o.o. zadržava pravo promene navedenog hotela, hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Fakultativni celodnevni izlet"Dvorci severnog Zelanda" u trajanju od oko sati. Cena: 85 evra . U cenu je uključeno: transfer na navedenoj relaciji, obilasci prema programu, ulaznica za Krederiksborg, usluga lokalnog vodiča.

● Fakultatitvni poludnevni izlet "Istorija Vikinga" u trajanju od oko 5 sati. Cena: 95evra . U cenu je uključeno: transfer na navedenoj relaciji, obilasci prema programu, ulaznica za muzej Vikinga i katedralu, usluga lokalnog vodiča.
● Prijavlivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su Danskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

OPŠTE INFORMACIJE

● DANSKA 43.000 km2 ● Stanovništvo: 5,3 miliona; ● Glavni grad: Kopenhagen (540.000 st.) ● Novac: Danska kruna (1 kruna = 0,13 evra). ● Lokalno vreme u Danskoj je isto kao i vreme u Srbiji.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN "KOPENHAGEN:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.

-Hotelske sobe u većini hotela su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.

-Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

VAŽNE NAPOMENE:

-Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 15 putnika.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.

-Rok za rezervaciju aranžmana je 31 dan pre polaska na putovanje ili do popune mesta.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Danskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 do 30 dana od povratka sa putovanja.

-Broj telefona vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE


Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2019. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 30000005420, zaključenu dana 24.01.2019. godine koja važi do 24.01.2020. godine sa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.               PROGRAM br. 1. važi od 13.7.2019.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 204/2010

TELEFONI: 011/328.4953 | 011/328.4293 | 011/324.7821 | 011/324.6721 | 011/324.6591 | 011/324.9016