baner-heder

Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Slična putovanja

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00-20:00

Subota: 9:00-16:00


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

HIT! Dolinom reke Mozel i dvorci Hoencoleren 2019

189 €

Prevoz:

autobusom

6 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

Dolinom reke Mozel i dvorci Hoencoleren

NEMAČKA 2019

 

*** AKCIJA! POPUST 10% ZA REZERVACIJE DO 26.09. ***

 

KOBLENC-ELC-TRIR-KARLSRUE-HOENCOLEREN-ZIGMARINGEN

6 dana / 3 noćenja, autobusom


POLAZAK u periodu:  9. oktobar 2019. godine


Mozel je reka koja protiče kroz zapadnoevropske države Nemačku, Francusku i Luksemburg. Izvire na severoistoku Francuske u planinama Vogezi, a zatim teče ka severu i jednim delom je granična reka između Nemačke i Luksemburga. Uliva se u Rajnu kod Koblenca u Nemačkoj. Dužina toka je 544 km. Ova reka je većim delom plovna, sve do Meca.Na njoj se u Nemačkoj nalaze gradovi: najstariji nemački grad Trir, dvorac Eltz i šarmantni Koblenc. Zbog svojih jedinstvenih lepota i bogatstva kulturnog nasleđa nemački deo doline reke Mozel stavljen je pod zaštitom UNESCO-a. Hoencolern (nem.Hohenzollern) je bila nemačka dinastijakneževa izbornika (elektora), kraljeva i careva (imperatora) Pruske, Nemačke i Rumunije. Porodica Hoencolern vodi poreklo iz 11. veka. Oni su uzeli ime po zamku Burg Hoencolern koji je bio dom njihovih predaka.

 

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD - NOVI SAD - BUDIMPEŠTA(380km) Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda (parking kod sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" - bivši 25.Maj na Dorćolu) u u 15:00 h. Noćna vožnja krozMađarsku pored Đera,Austriju pored Bečai Nemačku pored Regensburga i Frankfurta..

2. dan BUDIMPEŠTA- KOBLENC (1080km)Dolazak u Koblenc grad smešten na ušću reke Mozel i reke Rajne: crkva svetog Kastora sa četiri tornja iz 9.veka, crkva Gospe iz 13.veka, palata Residens iz 18. Nemački ugao (Deutsches Eck) je mesto gde reka Mozel uliva u Rajnusa kipom cara Vilima I visokim 37 m, tvrdava Erenbrajstajm, Boduenov most iz 14.veka. Smeštaj u hotel.Noćenje.

3.dan KOBLENC - ELC - TRIR - KOBLENC (280km).

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet "zamak Elc i Trier"Bajkovit srednjevekovni zamak Elcsa tri strane okružen rekom Elzbah smestio se na 70 metara visokoj steni u slikovitim brdima iznad reke Mozel u zapadnoj Nemačkoj između Koblenca i Triera, najstarijeg nemačkog grada. Dvorac koji nikada nije osvojen od strane neprijatelja i dalje je u posedu potomaka iste porodice od 12. veka. Dvorac ima osam tornjeva visokih od 30 do 40 metara i jedan je od najlepših i najbolje očuvanih dvoraca u Nemačkoj.Slobodno vreme.Polazak za grad Trir, koji je kao Augusta Treverorum osnovan 16. godine pre nove ere, za vreme rimskog cara Avgusta. Poznat kao najstariji grad u Nemačkoj i to postaje jasno već pri pogledu na kapiju Porta Nigra, najbolje očuvanu gradsku kapiju antičkog sveta a od 1986. godine je deo svetske baštine UNESCO-a.Obilazak grada: Porta Nigra, amfiteatar, čuvene carske terme Sv. Barbare iz 2. veka,Stari rimski most, koji se i danas koristi, katedrala Sv. Petra je najstarija u Nemačkoj, ranogotička crkva Drage Gospe, glsvnitrg sa zgradom Štajpe, Crvenom kućom, crkvom Sv. Gangolfa, Petrovim bunarem, Jevrejskom ulicom, benediktinskom episkopijom Sv. Matije, Franačka kula ili Kula Jeruzalem, Konstantinova bazilika (Aula Palatina), bazilika sa 67 metara dugom prestonom dvoranom cara Konstantina.Povratak u Koblenz Nastavak putovanja(oko 200km) do grada Karlsruea (nem.Karlsruhe) koji se nalazi u dolini reke Rajne na rubu planinaŠvarcvald, ima oko 300.000 stanovnika. Osnovan je 1715. kaobarokni planirani grad čije se 32 ulice lepezasto prostirujužno od dvorca u centru uglavnom. Karsrue je istorijski centar nekadašnje države Baden. Od1950. u Karlsrueu je sedište Vrhovnog suda Nemačke, a od 1951. i Ustavnog suda Nemačke. Smeštaj u hotel Noćenje.

4.dan KAELSRUE- dvorac HOENCOLEREN-dvoracZIGMARINGEN - KARLSRUE (345km)

Doručak. Celodnevni fakultativni izelt sa obilaskom dvoraca Hoencoleren i Zigmaringen. zamak u Nemačkoj je lociran na 130 km od Karlsruea na vrhu brda Hoencolern, na 855 m nadmorske visine.Zamak je star neverovatnih 10 vekova - prvi put je izgrađen u 11. veku . Danas je ovaj zamak još uvek u privatnom vlasništvu porodice Hoencolern Smatra se rodnim mestom porodice Hohenzollern, koja je nastala u srednjem veku i čiji su članovi u 19. veku postali nemački carevi.Sigmaringen se nalazi na 55 kilometara jugoistočno od dvorca Hohencoleren u centru Sigmaringena, pored Dunava (Donau). To je sedište predaka švabsko-katoličke linije porodice Hohencoleren. Povratak u hotel.Nocenje.

5. dan KARLSRUE - BUDIMPEŠTA(oko 980 km) Doručak. Obilazak istorijskog centra garada: Gradski vrt, kongresni centar Ettlinger Tor, Baden državno pozorište, Marktplatz sa gradskom vijećnicom,fontana, Piramida,kuća Veinbrenner, protestantska crkva,dvorac.Slobodno vreme. Polazak za Srbiju...Noćna vožnja premaNürnbergu i Passau uz kraća zaustavljanja putem kroz Austriju i Mađarsku.

6. dan BUDIMPEŠTA - BEOGRAD (oko 380 km).Prelazak mađarsko - srpske granice kod Horgoša. Vožnja kroz Srbiju. Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

 

Cena aranžmana u evrima po osobi

HOTEL /Kategorija

Lokacija

Sezona

 

Tip sobe/

Usluga

 

Struktura sobe

Termin

Polazak / Povratak

FIRST MINUTE CENE!

Hotel 3*

PROLEĆE

Standard ND

Dvokrevetna

06.03.-11.03.2019.

X

PRVI MAJ

Standard ND

Dvokrevetna

29.04.-04.05.2019.

X

JESEN

Standard ND

Dvokrevetna

09.10.-14.10.2019.

189€

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

●Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd - Strazbur - Beograd sa usputnim stajanjima prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 40kg bagažnog prtljaga (1 kofer ili 2 torbe) i ukupno 10kg ručnog prtljaga (do 2 ručne torbe) po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.

● jedno noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u okolini Koblenca+dvanoćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u okolini Karlsruea

●razgledanja prema programu

●usluge licenciranog vodiča tokom celog putovanja

●troškovi organizovanja putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

●fakultativni izleti i ulaznice

●međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

● Ostale unapred nepomenute usluge


SMEŠTAJ

Hotel Residenc Martinsberg***,www.hotel-am-martinsberg.de/en
Hotel se nalazi u mestu Andernah na obali Rajne a 18 km od Koblenca.Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Wi-fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Hotel Maurer***www.hotel-in-karlsruhe.de
Hotel se nalazi u gradu Karlsrue na liniji gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Wi-fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanjazadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležajmože biti manji od standardnih dimenzija.

 

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
● Celodnevni izlet "dvorac Elc i grad Trir "Cena: 30 evra . U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima/ulaznice iusluge vodiča.
● Celodnevni izlet "dvorac Hoencoleren i dvorac Zigmaringen"Cena: 45 evra odrasli . U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija i ulaznica,lokalni vodic,posete navednim mestima iusluge vođe puta.

● Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene

● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih iverskih praznika )na određenoj destinacij, kadaneki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "Dolinim reke Mozel i dvorce Hohencoleren"

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetnim sobama.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN "DOLINOM REKE MOZEL" autobusom:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 30% ukupne cene aranžmana, na ime troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

VAŽNE NAPOMENE:

- Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

- Organizator putovanja Travelland d.o.o. zadržava pravo promene rasporeda fakultativnih izleta, uračunatih razgledanja, a usled objektivnih okolnosti poput verski I državnih praznika, gužve na putu I drugo.

-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dan pre polaska na putovanje.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Nemačkoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za Nemačku za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

-Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

-Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

-Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Broj telefona vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

-Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

 

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2018. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 30000005420, zaključenu dana 24.01.2018. godine koja važi do 24.01.2019. godine sa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.        PROGRAM br. 1. važi od 22.1.2019.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 204/2010

TELEFONI: 011/328.4953 | 011/328.4293 | 011/324.7821 | 011/324.6721 | 011/324.6591 | 011/324.9016