baner-heder

Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00-20:00

Subota: 9:00-16:00


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

HIT! Danska - Kopenhagen - Nova godina 2020

645 €

Prevoz:

avionom

6 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

DANSKA

KOPENHAGEN

***NOVA GODINA 2020***


6 dana / 5 noćenja avionom

POLAZAK: 29.12.2019.-03.01.2020.

 

Danska je locirana na severu Evrope, između Severnog i Baltičkog mora. Knjige H.Kristijana Andersona mnogima bude sećanja na detinjstvo, danski kraljevski porcelan, dizajn Arnea Jakobsona, visoka tehnologije Bang & Olufsen-a , dansko pivo - Tuborg i Kalsberg. Danska će se uskoro pretvoriti u zemlju gde nema papirnog novca, a već je donesen zakon da trgovci nisu obavezni primati gotovinu za svoje proizvode.

Glavni grad Danske je Kopenhagen (Kobenhavn). Nalazi se na ostrvu Ziland i najveći je danski grad i velika severnoevropska luka koja oko 500.000 stanovnika. Kopenhagen je titulu glavnog grada dobio u 15. veku. Pre toga, ovaj grad je bilo malo vikinško ribarsko selo. Od 17. veka Kopenhagen je kulturni, ekonomski i politički centar Danske. U njemu se nalazi rezidencija kraljevske porodice - Kristiansborg palata. Dva čuvena gradska renesansna zdanja su zgrada Berze (Borsen), i Palata Rozenberg, Kraljevsku biblioteku, Mala sirena koja se nalazi se u vodi, na kamenu, pored parka Kastelet, deo Kopenhagena pod nazivom Kristijanija- hipi komunu nastalu 1971. godine u kojoj njeni stanovnici žive u skladu sa sopstvenim pravilima i boemskim načinom zivota, nezavisno od politike samoga grada.


Program putovanja br 1 za polazak: 29.12.-02301.2020;  6 dana / 5 noćenja .

1. dan BEOGRAD - KOPENHAGEN

Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 15.30 sati. Poletanje za Kopenhagen u 17.50 sati (let JU 404). Dolazak u Kopenhagen 20:05h. U kraljevini Danskoj, glavni grad Kopenhagen je kraljevstvo za sebe - kraljevstvo bicikala i svuda čuvenog ,,danskog peciva". Najinteresantniji je srednjevekovni centar grada i najduža evropska pešačka zona Stroget. Transfer od aerodroma do hotela. Noćenje.

2. dan KOPENHAGEN

Doručak. Obilazak istorijskog centra grada : Tivoli park iz 1843g, palata Kristijansborg iz 18. veka gde se danas nalazi danski Parlament, Gradska skupština, Karlsbergerov muzej skulptura, Nacionalni muzej, Stara berza, Dansko kraljevsko pozorište, Amelienborg palata je zimska rezidencija danske kraljevske porodice, čuvena skulptura „Mala sirena", lučka četvrta sa starim jedrenjacima, park Kastelet, Kristijanija- hipi komuna nastala 1971. godine u kojoj njeni stanovnici žive u skladu sa sopstvenim pravilima i boemskim načinom zivota, nezavisno od politike samoga grada. Noćenje.

3. dan KOPENHAGEN - ROSKILDE - KOPENHAGEN (oko 70 km)

Doručak. Fakultativni poludnevni izlet "Istorija Vikinga"u grad Roskilde koji je smešten 39 km zapadno od Kopenhagena a osnovan je u 10. veku od strane Vikinga i bio je prvi danski glavni grad. Danas je to moderan grad sa dobro očuvanim istorijskim centrom. Poseta Muzeju vikingških brodova koji između ostalog čuva i pet originalnih vikinških brodova koji su u 11. veku bili potopljeni 15 km severno od Roskildea da bi branili put do ondašnjeg kraljevskog sedišta Danske. Brodovi su izvađeni sa dna roskildskoga fjorda tek 1962. godine i nakon pažljive restauracije izloženi u muzeju.Poseta Roskildske katedrale iz 11. veka dužine 86 m a visine 76 m koja je prva gotička katedrala izgrađena od opeke i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U njoj je sahranjeno 38 danskih vladara. Slobodno vreme. Povratak u Kopenhagen. Individualni Doček Nove godine na nekom od gradskih trgova uz vatromet. Noćenja.

4. dan KOPENHAGEN - HILEROD - HELSINOR - KOPENHAGEN (oko 106 km)

Doručak. Fakultativni izlet "Dvorci severnog Zelanda". Polazak prema gradu Hilerodu koji se nalazi na severoistoku danske a 40 km od Kopenhagena. Grad postoji u pisanim dokumentina od 13.veka a veći deo istorije vezan je sa sa renesansnim dvorcem Frederiksborg iz 17.veka koji je jedna od najvelepših građevina u celoj Danskoj i bivše sedište kraljevske porodice sa veoma bogatom kolekcijom umetničkih predmeta. Obilazak unutrašnjosti dvorca. Nastavak vožnje pored ribarskih sela Hornbaek i Gileleje do grada Helsingor koji se nalazi 25 km od grada Hilerod a 50 km od Kopenhagena. Tu se nalazi dvorac Kronborg u kojem je Vilijam Šekspir smestio dramu Hamlet čija se radnja odvija upravo u odajama ovog dvorca. Kronborg je izgrađen kao pomorsko utvrđenje u 15 veku a od 2000 godine nalazi se na UNESKO listi svetske kulturne baštine. Panormaski obilazak. Povratak u Kopenhagen. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan KOPENHAGEN - MALME - KOPENHAGEN (oko 50 km)

Doručak. Fakultativni izlet "Malme". Malme - u Švedskoj je glavni grad južne švedske regije Skanija i treći po veličini grad u Švedskoj. Od 13. veka, kada je osnovan, pa sve do 17. veka Malme je bio pod vlašću Danske. Bio je drugi najveći grad u Danskoj i jedan od najbitnijih trgovinskih gradova. Eresund je veličanstveni most koji povezuje Švedsku i Dansku. Ovaj most je dugačak 8 km nadvodnom linijom, a onda postaje tunel. Ovo je najduži kombinovani most za putni i železnički saobraćaj u Evropi.Obilazak istorijskog centra Malmea: Dvorac Malmea iz 15.veka, Gradska skupština iz 16.veka, Trg Stortorget sa statuom kralja Gustava, Folkets park je najstariji gradski park na svetu, Torso toranj je najviša građevina u Skandinaviji, Crkva Svetog Petra iz 14.veka, tržni centar Emporia. Slobodno vreme. Povratak u Kopenhagen.

6.dan KOPENHAGEN - BEOGRAD

Slobodno vreme do polaska na aerodrom u Kopenhagenu. Predviđeno poletanje aviona u 20.50 (JU 405) za Beograd. Predviđeno vreme dolaska u Beograd u 22.55 sati. Kraj programa.

 

Cena aranžmana po osobi: devizni deo prema tabeli

HOTEL /

Kategorija

 Tip sobe/

Usluga

Struktura

sobe

Broj dana /

noćenja

Termin

Cena po osobi u

dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Hotel 3*

Standard ND

Dvokrevetna

6/5

29.12.-02.01.2020.

645

199

Legenda tabele: ND - noćenje sa kontinentalnim doručkom

 

UMANJENJA

- Umanjenje za 3. odraslu osobu na pomoćnom ležaju 5%

- Umanjenje za dete od 2-12 godina na pomoćnom ležaju u sobi sa dve odrasle osobe: 10 %

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
-Avio prevoz na relaciji Beograd-Kopenhagen-Beograd, avio kompanijom Air Serbia, sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.

-Aerodromske i YQ taksa (oko 111,97EUR po osobi: LG 4,48 eur, XT 38,51 i YQ taksa (nerefundabilna) koja trenutno iznosi 68EUR - Takse su podložne promeni, do dana polaska na putovanje, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji.
-Transferi prema program aerodrom - hotel - aerodrom.

- Razgledanje prema program 2. dana programa o putovanju sa vodičem na srpskom jeziku
-Asistencija vodiča, na srpskom jeziku, tokom transfera i panoramskog razgledanja grada (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
-Smeštaj u izabranom hotelu u Kopenhagenu kategorije 3*, u dvokrevetnim sobama, na bazi 5 noćenja sa kontinentalnim doručkom.
-Usluge organizovanja putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.
-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika.
-Ostale unapred nepomenute usluge

OPIS HOTELA U KOPENHAGENU
Hotel RICHMOND 3* Vester Fsrimagsgade 33 • 1606 Kopenhagen,

www.ligula.se/profilhotels/richmond-hotel/  
Hotel se nalazi u centru grada na 10 minuta hoda od glavne ulice Streget i zabavnog parka Tivoli. Hotel ima recepciju, restoran. Sobe commodore su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om, aparatom za kafu ili caj, Wi-fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 ●Travelland zadržava pravo zamene ovog hotela hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI:

● Fakultativni poludnevni izlet"Dvorci severnog Zelanda" u trajanju od oko 5  sati. Cena: 85 evra . U cenu je uključeno: transfer autobusom na navedenoj relaciji, obilasci prema programu, ulaznica za dvorac Frederiksborg, usluga lokalnog vodiča.

● Fakultatitvni poludnevni izlet "Istorija Vikinga" u trajanju od oko 5 sati. Cena: 70 evra . U cenu je uključeno: transfer vozom na relaciji Kopenhagen-Roskilde-Kopenhagen , obilasci prema programu, ulaznica za  muzej Vikinga i katedralu, usluga  vodiča.

● Fakultativni  izlet "Malme". " u trajanju od oko 6  sati. Cena: 50 evra .U cenu je uključeno: transfer vozom na relaciji Kopenhagen-Malme-Kopenhagen, obilasci prema programu, usluga vodiča

● Prijavlivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje . Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti mogu da se realizuje uz korigovanje cene.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN PARIZ:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Hotelske sobe u većini hotela u Kopenhagenu su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.

-Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

VAŽNE NAPOMENE:

-Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 10 putnika.
-U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 31 dan pre polaska na putovanje ili do popune mesta kasnije na upit.
-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.
-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada Kopenhagena- zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
-U Danskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.
-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za ispravnost ličnog putnog dokumenta.
-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.
-Broj telefona lokalnog vodiča u Parizu će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE


Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2019. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 990000031268, zaključenu dana 25.01.2019. godine koja važi do 25.01.2020. godine sa Triglav osiguranje a.d.o. Beograd, 11070 Novi Beograd, Milutina Milankovica 7a, MB 07082428, PIB 100000555Centrala: +381 11 33 05 100 ; Fax: +381 1133 05 138 ; E-mail: office@triglav.rs ; Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010

Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.          PROGRAM br. 1. važi od 05.10.2019.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 204/2010

TELEFONI: 011/328.4953 | 011/328.4293 | 011/324.7821 | 011/324.6721 | 011/324.6591 | 011/324.9016