Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Radnim danom 09-20

Subota 09-16


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

HIT! Čarolija Alzasa i Švarcvalda - 01. maj 2019

159 €

Prevoz:

autobusom

6 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

Francuska i Nemačka

Čarolija Alzasa i Švarcvalda 2019

Praznik rada 2019

 

GARANTOVAN POLAZAK!

STRAZBUR - KEL - VISOKI KENINGSBERG - RIKVIR - KAJZBERG -

EGVIZAJM - KOLMAR - TRIBERG - JEZERO TITIZE - GRAFENHAUZEN - FRAJBURG


6 dana / 3 noćenja, autobusom

POLAZAK: 30. april 2019. godine


Iako najmanja francuska kopnena regija, Alzas je bez sumnje najbajkovitiji prostor ne samo svoje matične zemlje već cele Evrope. Ovde završava stvarnost i počinje mašta. Sve što ste ikada očekivali od žive bajke smešteno je u ovih osam hiljada km² sa šarenim kućicama, terasama prepunim cveća, romantičnim kaldrmisanim uličicama, mnogobrojnim kanalima i fascinantnim mirisima neodoljive francuske kuhinje dočaraće vam autentičnost ove regije. Glavni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava.

Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradići i sela, specifični za ovaj kraj. Ime„Crna šuma" potiče od tamne boje četinarskih šuma, koje rastu u ovoj oblasti sa zapada okruženoj dolinom reke Rajne, a na istoku dolinom reke Neckara. Crna šuma poznata je po satovima kukavicama, šumskom medu, čuvenoj torti s višnjama i rakiji od trešanja...

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD - NOVI SAD - MAĐARSKA Sastanak putnika u Beogradu u 14:30h. Polazak autobusa u 15:00h. Polazak iz Novog Sada u 16:15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju.

2. dan MAĐARSKA - STRAZBUR - KEL  Dolazak u Strazbur. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr-dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, "Mala Francuska" (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO-a 1988 godine). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel Europa u mestu Kel(Kehl), 8km od Strazbura. Noćenje.

3. dan "NAJLEPŠA SELA ALZASA": KEL - VISOKI KENIGSBURG - RIKVIR - KAJZERSBERG - EGISHAJM - KOLMAR - KEL Doručak. Fakultativni celodnevni izlet "Najlepša sela Alzasa". Polazak, 68 km, prema srednjevekovnom zamku Visoki Kenigsburg (Haut-Koenigsbourg) koji se nalazi u mestu Oršviler (Orschwiller) u pokrajini Alzas u Francuskoj na strateškoj lokaciji u planinam Vogezi a izgrađen u 12 veku, korišćen kao utvrđenje do kraja 17 veka kada je napušten. Obnovljen je početkom 20. veka po naređenju nemačkog cara Vilhelma II. Danas se u njemu može videti velika kolekcija oružja i nameštaja iz 15,16. i 17. veka i pruža dobru ilustarciju života u srednjem veku. Nalazi se na visini od 800 metara i sa njega se pruža veličanstven pogled na Alzas, masiv Vogeza, Švarcvald a kada je vedar dan vide se i Alpi. Nastavak putovanja, 8 km, ka selu Rikvir (Riquewihr) jednog od najlepših sela Francuske. Smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Nastavak putovanja, 11 km, prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu (Kaysersberg-Vignoble), koji je udaljen oko 12km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuća različita a ipak ista. Kraća šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja, 24 km, ka selu Egishajm (Eguisheim) koje je proglašeno 2013. godine za najlepše selo u Francuskoj. Ima neobičnu strukturu dvostrukog prstena oko glavnog trga sa zgradama čije su fasade obojene u veselim bojama a ulice i balkoni ukrašeni cvećem što mu daje originalan izgled! Slobodno vreme. Nastavak putovanja,8 km, do gradića Kolmar (Colmar) sa oko 70000 stanovnika, smeštenim u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime - "mala Venecija". Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan "LEPOTE ŠVARCVALDA": KEL - TRIBERG -JEZERO TITIZE - GRAFENHAUZEN - FRAJBURG - KEL Doručak. Celodnevni fakultativni izlet kroz Švarcvald. Polazak (76km) prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj na visini od 163 m i sa sedam kaskada. Triberg je, takođe, nadaleko čuven po tradicionalnoj proizvodnji satova sa kukavicom. Tamo možete videti na stotine unikatnih satova različite veličine, od džepnih satova, do onih visokih i do 4 metra. Satovi su radjeni od punog drveta, ručno bojeni i ukrašavani. Slobodno vreme za kupovinu tipičnih suvenira Švarcvalda. Nastavak putovanja(46km) do jezera Titize (Titisee)  najvećeg glečerskog jezera Švarcvalda. Široko je dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja(25km) do mesta Grafenhauzen(Grafenhausen), tipičnog sela Švarvalda gde se nalazi etnografski muzej u zgradi koja je korišćena u seriji "Klinika Švarcvald" Polazak (60km) pored jezera Šluhze (Schluchsee) prema gradiću Frajburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan KEL - STRAZBUR - MAĐARSKA Doručak. Slobodno vreme u Strazburu do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.

6. dan MAĐARSKA - NOVI SAD - BEOGRAD  Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.

HOTEL / Kategorija

Lokacija

Sezona

 

Tip sobe/

Usluga

 

Struktura sobe

Termin

 

Hotel 3*

Prvi maj

Standard ND

Dvokrevetna

30.04.-05.05.2019.

RASPRODATO!

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

- Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd - Strazbur - Beograd sa usputnim stajanjima prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 40kg bagažnog prtljaga (1 kofer ili 2 torbe) i ukupno 10kg ručnog prtljaga (do 2 ručne torbe) po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.

- Smeštaj u navedenom hotelu kategorije 3* ili sličnom, u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom. Tačan naziv hotela biće objavljen 10 dana pred polazak.

- razgledanja prema programu  2. dana

- usluge licenciranog vodiča

- troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

-fakultativni izleti,

- ulaznica za vodopad u Tribergu 4.50 evra, ulaznica za etnografski muzej 3 evra, ulaznica za zamak Visoki Keningsburg 7 evra

-međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
- Ostale unapred nepomenute usluge

UMANJENJA
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za sopstveni prevoz 60 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)
SMEŠTAJ

- Hotel EUROPA***, www.ates-hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kehl ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Wi-fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.

- Hotel ATES***, www.ates-hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj odmah pored hotela Europa it istog hotelskog lanca. Udaljen je od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kehl ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Wi-fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.

- Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

- Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
- Celodnevni izlet "Najlepša sela Alzasa " sa posetom mestima: Oršviler, Rikvir, Kajzersberg, Egishajm,Kolmar Cena: 30 evra . U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima i usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice za zamak Visoki Keningsburg od 7 evra
- Celodnevni izlet "Lepote Švarcvalda" sa posetom mestima:Triberg,Titize,Grafenhauzen,Frajburg Cena: 30 evra odrasli . U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima i usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice u etnografdki muzej od 3 evra, za vodopad u Tribergu 4.50 evra
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene

- Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke, za efektivu, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

 

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN "ČAROLIJA ALZASA I ŠVARCVALDA" autobusom:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 30% ukupne cene aranžmana, na ime troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

VAŽNE NAPOMENE:

- Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

- Organizator putovanja Travelland d.o.o. zadržava pravo promene rasporeda fakultativnih izleta, uračunatih razgledanja, a usled objektivnih okolnosti poput verski I državnih praznika, gužve na putu I drugo.

-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dan pre polaska na putovanje.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Italiji ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za Francusku za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

-Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

-Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

-Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Broj telefona vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

-Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

 

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2018. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 30000005420, zaključenu dana 24.01.2018. godine koja važi do 24.01.2019. godine sa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.         PROGRAM br. 1. važi od 18.12.2018.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 58/2020 A40