baner-heder

Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

 


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

HIT! Romantična Bavarska autobusom 2019

149 €

Prevoz:

autobusom

6 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

Romantična Bavarska, Nemačka autobusom 2019

 

PASAU - NIRNBERG - BAMBERG - VIRCBURG - ROTENBURG na Tauberu - REGENSBURG

6 dana / 3 noćenja, autobusom

 

*** AKCIJA! POPUST 15€ PO OSOBI ZA REZERVACIJE DO 26.09. ***


POLAZAK: 2. oktobar 2019. godine


"Bavarska" obuhvata posetu najromantičnijim nemačkim gradovima na poznatoj Romantičnoj trasi  sa barokni gradom Vicburgom, najbolje sačuvani srednejvekovni grad Rotenburg na reci Tauber, srednjevekovni Bamberg na sedam brežuljaka, Pasau na tri reke, Regensburg sa starim jezgrom, Nirnberg, grad Direra i  tvrđavom iz 12 veka...

1. dan BEOGRAD - NOVI SAD

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda (parking kod sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" - bivši 25.Maj na Dorćolu) u 18.00 h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju...

2.dan  PASAU - NIRNBERG

Dolazak u mesto Pasau koji se nalazi na ušću tri reke. Grad su stvorili italijanski barokni majstori graditeljstva. Visoki tornjevi, šarene fasade, živopisni trgovi, romantična šetališta i krivudave uličice i danas doprinose mediteranskoj atmosferi. U Starom gradu uzdiže se veličanstvena Katedrala Sv. Stefana u kojoj su smeštene jedne od najvećih katedralnih orgulji sveta, stara i nova skupština grada, tvrđava Oberhaus, stara biskupska rezidencija... Polazak za Nirnberg na severu Bavarske koji leži na reci Pegnic i koji je osnovan u 11. veku, rodno mesto najvećeg slikara nemačke renesanse Alberta Direra, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije (962-1806), gde je počela izrada prvih džepnih satova u 16 veku Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan NIRNBERG - BAMBERG -  NIRNBERG

Doručak. Obilazak starog istorijskog centra pešice sa vodičem: srednjevekovni bedemi sa kraljevskim dvorcem iz 12. veka, crkva Sv. Lorenza, Sv.Marije, Sv. Sebalda iz 13. veka, gradski trg sa Lepom fontanom i gradskom kućom, Fontana vrlina vek, zgrade vina, kukuruza,, kuća Alberta Direra, ulica starih zanata, Hangmanov most, fontana Dečak sa guskom 16. vek, zgrada suda gde se održao Nirnberški process. Slobodno vreme. Fakultativano odlazak u Bamberg, jedan od najočuvanijih srednjevekovnih gradova, koji se nalazi na sedam brežuljaka na severu Bavarske 62 km od Nirnberga. Obilazak pešice starog  grada sa vodičem: visoki tornjevi Carske katedrale Sv. Petra iz 11. veka, Stara i Nova biskupska rezidencija, zgrada Gradske Većnice na obali reke Regnic sa zgradama iz srednjeg veka poznatim kao "Mala Venecija" ubraja se u arhitektonsko - istorijski najznačajnije građevine u Evropi. Stari grad je od 1993 proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Bamberg je poznat po egzotičnom dimljenom pivu, najvećem broju pivara po glavi stanovnika i po prvoj knjizi štampanoj na nemačkom jeziku 1459. godine. Slobodno vreme. Povratak u Nirnberg. Noćenje..

4. dan NIRNBERG - VIRCBURG - ROTHENBURG  na  TAUBERU - NIRNBERG  

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Rothenburg na Tauberu i Vircburg.  Nastavak putovanja prema gradu Vircburg udaljenom  oko 110km - dobro očuvani barokni grad na reci  Majni koji postoji jos od 8.veka, danas je važan univerzitetski, trgovački i poljoprivredni centar severozapadne Bavarske, u kome uzgoj vinove loze, proizvodnja vina i piva zauzimaju važno mesto. Obilazak istorijskog centra grada: Biskupska palata Rezidens  koja se nalazi na UNESCO listi svetske baštine,  tvrđava Marianberg , katedrala Sv. Kilijana sa dva tornja , Gradska skupština , stari most na Majni dugačak 180 metara, gradska bolnica... Slobodno vreme. Polazak prema Rotenburgu na Tauberu, grad u istočnoj Bavarskoj koji  leži na reci Tauber. Osnove crvene tvrđave (roten burg) nad rekom Tauber postavljene su 1070. godine a današnji Rotenburg je poznat zbog dobro očuvane lepote arhitekture iz srednjeg veka. U  starom gradu koji je okružen  zidinama dugačkim 3 km nalaze se bajkovite gotske, renesansne i barokne kućice sa kamenim osnovama i spratom koji podupiru drvene grede.Obilazak pešice starog jezgra grada sa vodičem: gradska kapija, gradska skupština sa zvonikom na bajkovitom srednjevekovnom trgu, crkva Sv.Petra i Pavla ,Marijanina apoteka, crkva Sv.Jakova .Slobodno vreme. Povratak u Nirnberg. Noćenje.

5. dan NIRNBERG - REGENSBURG

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Regensburgu  Obilazak pešice istorijskog centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, kameni most iz 12. veka, katedrala sv. Petra koja je bila sedište biskupije od 13.veka, benediktinski samostan Sv. Emeram iz 13.veka, crkva sv.Jakova iz 12.veka, apoteka Adler iz 17.veka, Rathaus u kojem je zasedao Reichstag - skupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806... Slobodno vreme.Nastavak putovanja i polazak prema Beogradu. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.
6.dan BEOGRAD  Dolazak u Beograd u  jutarnjim časovima.

 

HOTEL / Kategorija

Lokacija

Sezona

 

Tip sobe/

Usluga

 

Struktura sobe

Termin

Polazak / Povratak

FIRST MINUTE CENE!

Hotel 3*

Jesen

Standard ND

Dvokrevetna

02.10.-07.10.2019.

149 €

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd - Strazbur - Beograd sa usputnim stajanjima prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 40kg bagažnog prtljaga (1 kofer ili 2 torbe) i ukupno 10kg ručnog prtljaga (do 2 ručne torbe) po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.

Smeštaj na bazi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Nirnbergu

Razgledanja prema programu

usluge licenciranog vodiča

Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Fakultativni izleti

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Ostale unapred nepomenute usluge

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

SMEŠTAJ
● Hotel ACOM ***, Nirnberg www.acomhotels.de/en/nuernberg/acomhotel-nuernberg.html

Nalazi se 3 km od centra Nirnberga (stanica metroa je pored hotela). Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, TV-om i WiFi internetom (koji se naplaćuje). Doručak je kontinentalni -samoposluživanje.
●Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

●Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
● Poludnevni izlet "Bamberg" Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak istorijskog centra grada i usluge vodiča.
● Celodnevni izlet "Vircburg i Rotenburg na Tauberu" Cena: 35 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak istorijskog centra Vircburga i Rotenburga i usluge vodiča.
● Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

●Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

 

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN "BAVARSKA" autobusom:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 30% ukupne cene aranžmana, na ime troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

VAŽNE NAPOMENE:

- Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

- Organizator putovanja Travelland d.o.o. zadržava pravo promene rasporeda fakultativnih izleta, uračunatih razgledanja, a usled objektivnih okolnosti poput verski I državnih praznika, gužve na putu I drugo.

-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dan pre polaska na putovanje.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Nemačkoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za Nemačku za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

-Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

-Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

-Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Broj telefona vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

-Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

 

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2018. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 30000005420, zaključenu dana 24.01.2018. godine koja važi do 24.01.2019. godine sa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.         PROGRAM br. 1. važi od 19.1.2019.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 58/2020 A40

TELEFONI: 011/328.4953 | 011/328.4293 | 011/324.7821 | 011/324.6721 | 011/324.6591 | 011/324.9016