Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

HIT! Baltičke zemlje Uskrs i 1. maj 2019

599 €

Prevoz:

avionom

8 dana

Ovo putovanje nije aktivno!

BALTIČKE ZEMLJE

sa posetom Varšavi i Helsinkiju

GARANTOVAN POLAZAK!

 

VARŠAVA  - RIGA - TALIN - BAUSKA (dvorac Rundal) - VILJNUS - TRAKAI (Trakajski dvorac) - HELSINKI


8 dana / 7 noćenja, avionom

POLAZAK: 26. april 2019. godine

 

Prošlost baltičkih naroda Litvanaca, Letonaca i Estonaca ispunjena je borbom i nastojanjima da opstanu i sačuvaju svoj identitet na prostranstvima severne Evrope okruženi velikim, jakim i često ratobornim susedima. Teritorije Baltičkih zemalja (175.000 km2), koje su zajedno približno dvostruko veće od Srbije, naseljava oko 7 miliona stanovnika. Iako se međusobno znatno razlikuju po jeziku, etničkom sastavu, većinskom verskom opredeljenju stanovništva i istorijskoj ulozi, zajednička sudbina u 20. veku opredelila ih je za iste strateške ciljeve koje su uglavnom ostvarile na početku ovog veka. Sve tri su se odvojile od carske Rusije posle Prvog svetskog rata a zatim su, prema nemačko-sovjetskom sporazumu (1939), prisilno postale deo Sovjetskog Saveza iz koga su istupile (1991) i ponovo postale nezavisne. Sa zavidnim standardom i konstantnim prirvrednim rastom koje su dostigle, sve tri su istovremeno  primljene u Evropsku uniju. Ono što ih ponajviše čini sličnim su maštovita arhitektura sa izraženim ruskim, skandinavskim i germanskim uticajima  njihovih lepih i uređenih gradova.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD - VARŠAVA - RIGA -Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla"  u 12:10 h. Poletanje za Varšavu u 14:10 h (let LO 572). Dolazak u Varšavu u 15:45h. Po dolasku na aerodrom u Varšavi  Polazak za Rigu, najveći  baltički grad, prestonicu i  glavnu luku Letonije, u blizini ušća reke Daugave u duboki Riški zaliv. Stari deo Rige, sa preko 800 građevina u stilu secesije , proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan RIGA DoručakObilazak istorijskog centra grada pešice: Nacionalna opera, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra, katedrala iz 13. veka...  Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan RIGA - TALIN  Doručak. Polazak  za Talin, glavni grad Estonije i veliku luku na južnoj obali Finskog zaliva koji je doživeo procvat u 15. veku. Po dolasku obilazak  "Brda sabora"  gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, a zatim "Starog jezgra", nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama; to je danas pešačka zona Talina,  u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

4. dan  TALIN - HELSINKI - TALIN  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet brodom i autobusom "Helsinki". Transfer autobusom do pristaništa i odlazak brodom u 10:00 h za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva. Po dolasku , panoramsko razgledanje prelepe finske prestonice koja je, posle velikog požara 1808. godine, obnovljena u klasicističkom stilu:  Trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta  i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Luteranska crkva - "crkva u steni",  Parlament, park jana Sibelijusa, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia"... Slobodno vreme. Polazak broda za Talin u 19:00  h, dolazak oko 21:h u Talin. Transfer od pristaništa do hotela. Noćenje.

5. dan TALIN - BAUSKA (dvorac Rundal) - VILJNUS Doručak. Polazak za Viljnus. Vožnja kroz Estoniju i Letoniju do letonskog grada Bauska, 80 km južno od Rige, kraj koga je veličanstveni dvorac Rundal. Izgrađen je sredinom 18 veka u baroknom i rokoko stilu za rezidenciju vojvode od Kurlandije, po planovima čuvenog italijanskog arhitekte Frančeska Rastrelija  koji je projektovao neke od najlepših palata u Moskvi, Kijevu i Sankt Petersburgu, među kojima i Zimski dvorac. Kraći obilazak dvorca Rundal. Nastavak putovanja za Viljnus, prestonicu Litvanije, koja leži na rekama Vilni i Neris, 20 km od beloruske granice. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan  VILJNUS - TRAKAI (Trakajski zamak) - VILJNUS. Doručak. Pre podne, razgledanje pešice istorijskog centra Viljnusa, koji je deo svetske kulturne baštine: starogradski trg sa katedralom iz 18. veka,  crkva sv. Ane,  crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, univerzitet (1579), kula Gediminas, kraljevska palata... Posle podne, fakultativni izlet autobusom "Trakajski zamak". Odlazak do istorijskog gradića Trakai, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Viljnusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke - jedna od najvećih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvcu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Viljnusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275-1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Viljnus. Noćenje.

7. dan  VILJNUS - VARŠAVA Doručak. Polazak za Varšavu. Vožnja kroz Litvaniju i Poljsku. Dolazak u Varšavu , obilazak pešice istorijskog centra koji je proglašen delom svetske kulturne baštine:  "Kraljevski put", spomenik Nikoli Koperniku, kazimježova palata, Predsednička palata, spomenik velikom pesniku Adamu Mickijeviču, crkva sv. Ane, Dvorski trg sa kraljevskom palatom i stubom kralja Sigizmunda III, trg Rinek i spomenik sireni koja je simbol Varšave, tvrđava Barbakan...Transfer i smeštaj u hotel.Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan VARŠAVA - BEOGRAD. Doručak. Transfer na aerodrom. Predviđeno poletanje aviona u 14:35 h (LO 573) za Beograd. Predviđeno vreme dolaskau Beograd u 16:15 h..                                                                           

 

Cena aranžmana po osobi u EUR

HOTEL

Kategorija

Usluga

Smeštaj

Polazak / Povratak

26.04.19

03.05.19

8 dana/

7 noćenja

Hotel 2*Varšava

3* Riga,Talin,Vilnus

ND

dvokrevetna soba

RASPRODATO

jednokrevetna soba

X

Legenda tabele: ND - noćenje sa kontinentalnim doručkom

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

● Prevoz avionom na navedenoj relaciji Beograd - Varšava - Beograd sa prevoznikom  kompanijom LOT

● Prevoz autobusom  sa audio opremom.

● Sedam noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 2* u Varšavi  a 3* u Rigi, Talinu i Viljnusu 

● Razgledanja gradova prema programu i dvorca Rundal 

● Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku

● Usluge vođe puta sve vreme putovanja

● Troškovi organizovanja putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

● Aerodromske takse u Beogradu i Varšavi (oko 67 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Organizatora putovanja ili poslovnicama ovlašćenih subagenata),

● Fakultativni izleti

● Ulaznica u Luteransku crkvu u Helsinkiju - 3 evra

● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

SMEŠTAJ
Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 3* zvezdice.

Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.

●  Varšava – Hotel Air** www.airhotel.pl/en/our-hotel/

● Riga – Hotel Hanza *** www.hanzahotel.lv 

● Talin – Hotel Seaport ***  www.hestiahotelgroup.com/seaport/en/

● Viljnus – Hotel Europa city*** www.europacityvilnius.lt

● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovhih hotela hotelima iste ili više kategorije.

 

FAKULTATIVNI IZLETI
Celodnevni izlet brodom i autobusom "Helsinki "  Cena: 90 evra . U cenu je uključeno: transferi autobusom hotel - pristanište - hotel u Talinu, povratna brodska karta za Helsinki, razledanje Helsinkija autobusom i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
● Poludnevni i izlet autobusom "Trakajski zamak". Cena: 30 evra . U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
● Prijavlivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Estoniji i Litvaniji, isključivo u evrima, u efektivi (izuzev izleta za Helsinki, za koji je neophodno prijaviti se i izvršiti uplatu u Beogradu). Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Varšavi i Helsinkiju"

● Rok za prijavljivanje za putovanje je deset dana pre polaska ili do popune mesta

● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju ovog putovanja

● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

OPŠTE INFORMACIJE

● LITVANIJA 65. 200 km2; ● Stanovništvo: 3,6 miliona ● Glavni grad: Viljnus (560. 000 st. ); Kaunas 300. 000 st.

Novac: euro. ● LETONIJA 64. 597 km2 ● Stanovništvo: 2,2 mililiona ● Glavni grad: Riga (750. 000 st. ); ● Novac: euro ● ESTONIJA -43. 698 km2 ● Stanovništvo:1,3 miliona; ● Glavni grad:Talin (420. 000 st. ) ● Novac: euro. ● POLJSKA - 312. 679 km2 ● Stanovništvo:39 miliona ● Glavni grad: Varšava (1,7 miliona st. );Krakov 750. 000 st. ● Novac: zlot (1 zlot = 0,25 evra). ● FINSKA - 338. 145 km2 ● Stanovništvo: 5,3 miliona ● Glavni grad: Helsinki (600. 000 st. ) ● Novac: evro. ● Lokalno vreme u Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Poljskoj i Finskoj je zimi plus 1 sat a leti plus 2 sata u odnosu na vreme u Srbiji.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke, za efektivu, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN "BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Varšavi i Helsinkiju:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.

-Hotelske sobe u većini hotela su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.

-Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

VAŽNE NAPOMENE:

-Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 15 putnika.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.

-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 31 dan pre polaska na putovanje.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Poljskoj i Finskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.

-Broj telefona vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE


Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2018. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 30000005420, zaključenu dana 24.01.2018. godine koja važi do 24.01.2019. godine sa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.   PROGRAM br. 1. važi od 22.1.2019.

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

Napomena: Svi popusti koji su naznačeni u cenovnicima odnose se samo na devizni deo i važe samo za osnovnu cenu (NE važe za doplate).

Napomena: Za neke hotele cenovnici su podeljeni po vrsti usluge ili sezonalnosti.
Odaberite odgovarajući tab iz cenovnika ispod.

Cene su u pripremi...

VAŽNO - Popusti za rane uplate i specijalne ponude se ne odnose na doplate, već samo na osnovnu cenu.
Legenda tabele:
Vrste usluga: NA - najam apartmana ili studija, ND - noćenje s doručkom, PP - polupansion (doručak i večera), PA - pun pansion (doručak ručak i večera), AI - All Inclusive (sve uključeno), UAI - Ultra All Inclusive (sve uključeno + dodaci)
Vrste smeštaja: STU - studio (u jednoj prostoriji kuhinja i kreveti), APP - apartman (kuhinja odvojena vratima od spavaće sobe), DUP - duplex (apartman sa dve spavaće sobe), MEZ - mezoneta (apartman na dva nivoa)
Ostali pojmovi: ADL - odrasla osoba, CHD - dete, INF - infant dete do 2 godine, AC - Air Conditioner, klima uređaj,

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 58/2020 A40