Putovanja

Pretraga

Mapa sajta

Usluge

Newsletter

Prijavite se i prvi saznajte za popuste!

 

Radno vreme

Radnim danom 09-20

Subota 09-16


Povežite se sa nama
Travelland na Youtube-uTravelland na Facebook-u

Najtraženije

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

baneri-levo

HIT! Baltičke zemlje 2020

319 €

Prevoz:

autobusom

9 dana

BALTIČKE ZEMLJE

>>> U CENU JE URAČUNATO TRIGLAV OSIGURANJE OD OTKAZA ARANŽMANA! <<<

--- PUTUJTE SIGURNO SA TRAVELLAND-OM! ---

>>> VAŽI ZA UGOVORE O PUTOVANJU ZAKLJUČENE OD 4.3.-31.3.2020. <<<

>>> VAŽI ZA DRŽAVLJANE SRBIJE I STRANA LICA SA PRIJAVOM BORAVKA U SRBIJI! <<<

 

sa posetom Varšavi, Krakovu i Helsinkiju


VARŠAVA - VILNIUS- TRAKAI (Trakajski dvorac) - TALIN- HELSINKI- RIGA  - KRAKOV - ZAKOPANE

9 dana (6 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u Varšavi, Vilniusu, Talinu Rigi i Krakovu,) - autobusom

Polasci: 17. april 2020 (povratak: 25. april); 2. oktobar 2020 (povratak: 10. oktobar)

-

Prošlost malih baltičkih naroda Litvanaca, Letonaca i Estonaca ispunjena je borbom i nastojanjima da opstanu i sačuvaju svoj identitet na prostranstvima severne Evrope okruženi velikim, jakim i često ratobornim susedima; od njih su mnogo naučili i poprimili - ali zahvaljujući svojoj umešnosti - sa njima su mnogo više trgovali i sarađivali nego što su se sukobljavali. Teritorije Baltičkih zemalja (175.000 km2), koje su skupa približno dvostruko veće od Srbije, naseljava oko 7 miliona stanovnika. Iako se međusobno znatno razlikuju po jeziku, etničkom sastavu, većinskom verskom opredeljenju stanovništva i istorijskoj ulozi, zajednička sudbina u 20. veku opredelila ih je za iste strateške ciljeve koje su uglavnom ostvarile na početku ovog veka. Sve tri su se odvojile od carske Rusije posle Prvog svetskog rata a zatim su, prema nemačko-sovjetskom sporazumu (1939), prisilno postale deo Sovjetskog Saveza iz koga su istupile (1991) i ponovo postale nezavisne; sa zavidnim standardom i konstantnim prirvrednim rastom koje su dostigle, sve tri su istovremeno (2004) primljene u Evropsku uniju.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD - BANSKA BISTRICA (oko 560 km).Sastanak u 14.30 sati (parking kod sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" - bivši 25.Maj na Dorćolu). Polazak autobusa u 15.00 sati

Ulaz- Novi Sad - Avia pumpa, naselje Šangaj 

Ulaz - Horgoš- Molpumpa

Prelazak srpsko-mađarske granice kod Horgoša. Noćna vožnja kraj Budimpešte i Banske Bistrice.

2. dan BANSKA BISTRICA- VARŠAVA (oko 550 km). Nastavak putovanja kroz Slovačku i Poljsku kraj Krakova do Varšave. Dolazak u prepodnevnim satima. Varšava, koja leži na reci Visli je od 1596. prestonica Poljske i središte Mazovijeckog vojvodstva. Po dolasku, obilazak pešice istorijskog centra koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: "Kraljevski put"- spomenik Nikoli Koperniku, Kazimježovska palata, Predsednička palata, spomenik velikom pesniku Adamu Mickijeviču, crkva sv. Ane, Dvorski trg sa kraljevskom palatom i stubom kralja Sigizmunda III, trg Rinek i Spomenik sireni koja je simbol Varšave, tvrđava Barbakan... Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan  VARŠAVA - VILNIUS (oko 470 km).Doručak. Polazak  za Vilnius, prestonicu Litvanije, koja leži na rekama Vilni i Neris, 20 km od beloruske granice. Po dolasku razgledanje pešice istorijskog centra Viljnusa , koji je deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: starogradski trg sa katedralom iz 18. veka, crkva sv. Ane, crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, univerzitet (1579), kula Gediminas, kraljevska palata... smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan VILNIUS -  TRAKAI (Trakajski zamak) - TALIN.(oko 600 km)Doručak. Pre podne  fakultativni izlet autobusom "Trakajski zamak". Odlazak do istorijskog gradića Trakai, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Vilniusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke - jedna od najvećih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvcu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Vilniusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275-1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Viljnus i  nastavak putovanja za Talin, glavni grad Estonije i veliku luku na južnoj obali Finskog zaliva koji je doživeo procvat u 15. veku kao važna članica Hanze. Dolazak u Talin u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel.Noćenje.

5. dan TALIN - HELSINKI - TALIN Doručak. Celodnevni fakultativni izlet brodom i autobusom "Helsinki". Transfer autobusom do pristaništa i odlazak brodom u 10.00 sati za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva. Po dolasku oko 12.00 sati,panoramsko razgledanje prelepe finske prestonice koja je, posle velikog požara 1808. Godine, obnovljena u klasicističkom stilu: Trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park sa spomenikom najvećem finskom kompozitoru Janu Sibelijusu (1865-1957), Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia"... Slobodno vreme. Polazak broda za Talin u 19.00 sati; dolazak oko 21.00 sat. Transfer od pristaništa do hotela. Noćenje.

6. dan TALIN - RIGA (oko 350 km).Doručak.Razgledanje istorijskog centra Talina  "Brda sabora"(Toompea) gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, a zatim "Starog jezgra", nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama; to je danas pešačka zona Talina,  u kojoj su katedrala sv. Nikole iz 13.veka, gradska većnica iz 15.veka, ruska crkva Aleksandra Nevskog, gotska crkva Sv.Olafa iz 13.veka,palata Kadriorg koju je sagradio rucki car Petar Veliki. Slobodno vreme. Polazak za Rigu, najveći baltički grad, prestonicu i glavnu luku Letonije, u blizini ušća Daugave u duboki Riški zaliv. Stari deo Rige, sa preko 800 građevinama u stilu secesije (jugendstila), proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7.dan RIGA-KRAKOV(oko 970 km). Doručak.Obilazak istorijskog centra grada peške:zgrada Crnoglavih iz 14. veka za potrebe neoženjenih trgovaca, brodovlasnika i stranaca Nacionalna opera, gradska većnica, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra iz 13 veka, katedrala iz 13. veka, kuća Tri brata( Bela kuća je sagrađena u 15. veku, žuta u 16. veku, a zelena u 17. veku). Mačija kuća,crkva Sv.Trojice,... Slobodno popodne. Nastavak putovanja za Krakov. Noćna vožnja pored Kaunasa u Letoniji, Varšave u Poljskoj.

8. dan KRAKOV Dolazak u Krakov na na reci Visli, nekadašnju prestonicu, duhovni i umetnički centar Poljske, i prestonicu evropske kulture 2000. godine. Razgledanje pešice istorijskog centra grada, koji je proglašen delom svetske baštine, pod zaštitom UNESCO-a: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećina zmaja - simbol Krakova, gradski trg Rinek, crkva sv. Marije, Univerzitet Jagielo (1364), Jevrejska četvrt, ulice Kanonika i Florijanska sa kulom i Barbakanom... Smeštaj u hotel.  Slobodno vreme.  Noćenje.

9.dan KRAKOV-ZAKOPANE-BEOGRAD(oko 770 km).Doručak . Odlazak za Zakopane (105 km) - najpoznatiji poljski zimski turistički centar centar sa stogodišnjom tradicijom (900 m.n.v.), u podnožju Visokih Tatri. Po dolasku, slobodno vreme u centru mesta.  Polazak za Beograd. Putovanje kroz Poljsku, Slovačku i Mađarsku.Prelazak srpsko-mađarske granice kod Horgoša. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

 

C E N A :

Termin putovanja

HOTEL 3* prema programu

UKUPNO PO OSOBI

17.04.-25.04.2020.

319 €

02.10.-10.10.2020.

319 €

Cene u tabelama su izražene u evrima i plaćaju se isključivo u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)

●šest noćenja sa doručkom u dvokrevetnim  sobama  u hotelima kategorije 3* u Varšavi, Vilniusu,Talinu, Rigi i Krakovu /prema programu putovanja/

● Razgledanja gradova prema programu

●Usluge vodiča

●Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

●Fakultativni izleti

●obavezno međunarodno putno zdrastveno osiguranje, 560 din (od 0 do 18 godina starosti);

 1130 din. (od 18 do 70 godina starosti) i 2.260 din. (od 70 do 82 godine starosti)

POPUSTI I DOPLATE 

  • TRECA ODRASLA OSOBA I DETE DO 12 GOD. -POPUST 10% OD UKUPNE CENE ARANZMANA
  • DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  50% OD ARANZMANA

FAKULTATIVNI IZLETI

● Celodnevni izlet brodom i autobusom "Helsinki "  Cena: 90 evra . U cenu je uključeno: transferi autobusom hotel - pristanište - hotel u Talinu, povratna brodska karta za Helsinki, razledanje Helsinkija autobusom i usluge  vodiča.

● Poludnevni i izlet autobusom "Trakajski zamak". Cena: 30 evra . U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Estoniji i Litvaniji, (izuzev izleta za Helsinki, za koji je neophodno prijaviti se i izvršiti uplatu u Beogradu). Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

SMEŠTAJ

Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 3* zvezdiceNavedeni hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Smeštaj u navedenom hotelu do popune meste ili sličnom:

Krakov- Hotel Grand Felix***www.hotelgrandfelix.pl

Hotel se nalazi u mirnom delu grada Sve sobe su sa kupatilom tus /WC  , led TV-om ,Wi-Fi, telefonom. Doručak se služi po principu samoposluživanja

VaršavaHotel Ibis Warszawa Reduta***www.all.accor.com/hotel/7125/index.en.shtml

Hotel se nalazi u samom grad u blizini zeleznicke stanice Sve sobe su sa kupatilom tus /WC ,TV-om,  Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja

● Vilnjus - Hotel Panorama*** www.panoramahotel.lt/?lang=en

Hotel Panorama se nalazi u samom starom gradu i iz hotela se pruža predivan pogled na grad. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, mini barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Talin - Hotel Seaport *** www.hestiahotelgroup.com/seaport/

Nalazi se na oko 10 munuta hoda od starog dela grada. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, besplatnim WI FI, sefom, mini barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

● Riga - Hotel Hanza *** www.hanzahotel.lv

Nalazi se u centru grada. Sve sobe su sa  TV-om, besplatnim WI Fi, sefom, mini barom.Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Varšavi, Krakovu i Helsinkiju"

● Rok za prijavljivanje za putovanje je deset dana pre polaska ili do popune mesta

● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju ovog putovanja

● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

OPŠTE INFORMACIJE

● LITVANIJA 65. 200 km2; ● Stanovništvo: 3,6 miliona ● Glavni grad: Viljnus (560. 000 st. ); Kaunas 300. 000 st.

Novac: euro. ● LETONIJA 64. 597 km2 ● Stanovništvo: 2,2 mililiona ● Glavni grad: Riga (750. 000 st. ); ● Novac: euro ● ESTONIJA -43. 698 km2 ● Stanovništvo:1,3 miliona; ● Glavni grad:Talin (420. 000 st. ) ● Novac: euro. ● POLJSKA - 312. 679 km2 ● Stanovništvo:39 miliona ● Glavni grad: Varšava (1,7 miliona st. );Krakov 750. 000 st. ● Novac: zlot (1 zlot = 0,25 evra). ● FINSKA - 338. 145 km2 ● Stanovništvo: 5,3 miliona ● Glavni grad: Helsinki (600. 000 st. ) ● Novac: evro. ● Lokalno vreme u Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Poljskoj i Finskoj je zimi plus 1 sat a leti plus 2 sata u odnosu na vreme u Srbiji.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 30% vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna promeni.

NAPOMENE:

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji, www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP). Broj telefona pratioca grupe ili predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim  kada je to posebno naznačeno. Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti predmet žalbe. Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 15.01.2020. su sastavni deo ovog programa.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obaveznoi to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja.Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu,član 71 Organizator ima:-Obezbeđen depozit u visini minimum 10.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.-garancijuputovanja za kategoriju licence A40 u visini od 400.000,00 eura broj470000040556 od 15.01.2020. godine,zaključenu sa Triglav Osiguranjem a.d.o Beograd, 11070 Beograd, Milutina Milankovića 7a, MB: 07082428; PIB: 100000555, centrala +3811133-05-100; fah +3811133-05-138; e-mail: office@triglav.rs,i važeća je od 01.01.2020.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 58/2020 A40 od 30.01.2020.

Cenovnik br.2 od 07.02.2020.godine

 

AKCIJA

Iskoristite izuzetno povoljne cene za putovanja u evropske gradove. U ponudi su Venecija i Prag autobusom

Neverovatna cena ! ! !

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italija, putovanja Češka, putovanja Austrija i još mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

© Travelland d.o.o. Turistička agencija | Beograd | Dobračina 43

Licenca: OTP 58/2020 A40