Putovanje
Bus
6 dana | 3 noći
POLASCI
30.04.
Dostupno na upit

Putovanje Atina -autobus 3 noći , Dan rada i Uskrs

Grčka Atika Atina

6 dana | 3 noći
Bus

ATINA,Drevna i moderna, Atina predstavlja opojnu mešavinu istorije i modernog načina života. U svojoj burnoj istoriji Atina je doživela veliku slavu ali i poraze. Grad koji je ime dobio u čast boginje mudrostiAtine i smatra se kolevkom zapadne civilizacije. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, samim tim vrlo je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti. Istorijski centar grada je pravi muzej na otvorenom gde se prepliću prošlost i sadašnojost i nesmetano se odvija kulturni i društveni život. Iznad same metropole uzdiže se veličanstven Akropolj odakle se pruža pogled na ceo grad i svedok je brojnim transformacijama grada. Akropolj koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i kulture. Na Akrpopolju se nalaze neke od najvažnijih remek dela svetke arhitekture i umetnosti od kojoj je svakako najpoznatiji hram Partenon. Pored pomenutog, tu je i impresivni Propilej, hram atine nike i Erehtejon. Odavde se pruža pogled na ceo grad. Laganom šetnjom od Akropolja ili nekih drugih ključnih tačaka grada, izdvojite vreme da uživate u tradicionalnim i šarenim trgovinama, da uživate u ispijanju kafe u nekom od brojnih gradskih kafea. Posetite boemsku četvrt Plaka, dopustite sebi da se,,izgubite,, ulavirintu uskih uličica ukrašene tradicionalnim šarenim i drvenim kućicama 

Opširnije

Program putovanja

dan 1.
BEOGRAD

Polazak iz Beograda sa parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća u 16.00h. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

dan 2.
ATINA

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju stručnog vodiča. Razgledanje trgova Omonia i Sintagma, vožnja Avenijom ambasada, kraće zadržavanje pored kasarne grčke garde i starog Olimpijskog stadiona, obilazak Zevskovog hrama, Hadrijanovog slavoluka, Parlamenta, zgrade Akademije, Univerziteta i Biblioteke. Mogućnost fakultativnog izleta Akropolj. Poseta antičkom svetilištu posvećenom boginji Atini, zaštitnici grada, pokojoj je grad dobio ime. Obilazak lokaliteta gde se nalaze najstariji i najvažniji antički hramovi: Propilei, Parthenon, Erehtejon. Nakon razgledanja slobodno vreme do smeštaja u hotel (po hotelskim pravilima oko 14h). Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na grčko veče u jednoj od tradicionalnih grčkih taverni na Plaki. Noćenje.

dan 3.
ATINA - PELOPONEZ (Epidaurus - Napflion - Mikena)

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Prelazak preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem.Obilazak Epidaurusa rodnog mesta Apolonovog sina Eskulapa-boga farmacije.Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.ere koje je poznato po svojoj akustičnosti, u kome se i dan danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije.Nastavak putovanja do Napfliona nekadašnje prestonice Grčke. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Mikeni.Obilazak Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene,Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, kiklopske zidine...Povratak u Atinu.Noćenje.

dan 4.
ATINA - PIREJ - EGINA (fakultativno)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej i ostrva Egine - poznatog i po nazivima " ostrvo Svetog Nektarija". Odlazak trajektom i obilazak istoimenog grada Egina, manastira Svetog Nektarija - posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

dan 5.
ATINA - SUNION

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog popodnevnog izleta do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva, rta Sunion. Poseta Posejdonovom hramu. Povratak u Atinu. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće usputne pauze.

dan 6.
BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima u zavisnosti od uslova na putu i obavljanja graničnih formalnosti. Kraj programa.

Rezervišite svoje putovanje

Izaberite polazak iz kalendara i svoju sobu.

2024
utorak
April
30
6 dana
PRODATO

Jednokrevetna soba, Standard

Broj ležaja: 1
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Dvokrevetna soba, Standard

Broj ležaja: 2
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem, Standard

Broj ležaja: 2 + 1
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Uslovi putovanja

Cena uključuje

• prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)

• smeštaj u Atini (3 noćenja sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

• obilaske prema programu (Atina - panorama grada)

• troškove organizacije i vođenja aranžmana

• usluge licenciranog pratioca grupe


Cena ne uključuje

• međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka 

• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu i okolinu, od 01.01.2018. godine vrši se obavezna naplata boravišne takse, koja se naplaćuje po SMEŠTAJNOJ JEDINICI. Po odluci Vlade Grčke od 01.01.2024. došlo je do izmene visine taksi.

Od početka marta do kraja oktobra takse iznose:

Privatan smeštaj i hoteli 1* i 2* - 1,5 € dnevno; Hoteli 3* - 3 € dnevno; Hoteli 4* - 7 € dnevno; Hoteli 5* - 10 € dnevno Plaćanje se vrši na recepciji hotela ili apartmana.

Od početka novembra do kraja februara takse iznose:

Privatan smeštaj i hoteli 1* i 2* - 0,5 € dnevno; Hoteli 3* - 1,5 € dnevno; Hoteli 4* - 3 € dnevno; Hoteli 5* - 4 € dnevno Plaćanje se vrši na recepciji hotela ili apartmana.

• ulaznice i fakultativne izlete

• individualne troškove


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

* Akropolj - 35€ (cena uključuje ulaznicu za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) 

* Grčko veče - 35€

* Izlet do Peloponeza sa ulaznicama za Epidaurus i Mikenu - 55€

* Sunion - 25 €

* Pirej, Egina (sa kartama za trajekt) - 50 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.


Napomena

SOPSTVENI PREVOZ: 

NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Atini (Grčka) u hotelu 3*. Hotel iz ove ponude ima restoran a svaka soba kupatilo T/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:

Solomou 3*https://www.solomouhotel.com/

  Hotel se nalazi u blizini trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Sve sobe su opremljene kuptilom. Usluga: noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).

HOTEL ODEON 3* www.hotelodeon.gr

Hotel se nalazi u širem centru Atine, blizu trga Omonija, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Hotel BALASCA 3* http://hotelbalasca.gr/ 

Hotel je smešten u centru Atine. Ovaj hotel nudi zadivljujući pogled na poznate znamenitosti kao što su Akropolj i planina Likabet. . Sve sobe su potpuno opremljene i imaju:  kupatila sa fenom za kosu, klima uređaje, frižider, telefon, satelitsku TV. Stanica metroa udaljena je manje od 300 metara, što ga čini izuzetno lakim za korišćenje atinskog metroa i posetu Atini i njenim predgrađima. Svi veći gradski muzeji su u blizini, kao i glavne gradske znamenitosti. . Usluga je doručak na bazi švedskog stola.

HOTEL CANDIA 4* https://www.candia-hotel.gr/en/

Hotel Candia nudi udoban smešta koji se nalazi na pešačkoj udaljenosti od nekih od glavnih atrakcija Atine. Sve sobe hotela Candia imaju klima-uređaj, besplatan ViFi, mini frižider i flat-screen TV. Hotel Candia nudi restoran i bar, kafeteriju, salu za doručak i salu za sastanke. Hotel ima bazen na krovu. Hotel Candia se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Nacionalnog arheološkog muzeja i između 2 stanice metroa (Larissis i Metakourgeio). Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).

HOTEL ARISTON 3* https://www.ariston-hotel.info/

Hotel Ariston je smešten u centru Atine, na samo 50 metara od metro stanice Larisa i železničke stanice u Atini. Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV. Doručak - kontinentalni švedski sto.

ART HOTEL 4* https://www.arthotelathens.gr/

 Ovaj hotel u centru grada smešten je u renoviranoj zgradi iz tridesetih godina prošlog veka, na nekoliko minuta hoda od Grčkog narodnog pozorišta. Stanica metroa Omonija udaljena je 10 minuta hoda. Hotel poseduje bar, restoran,  sef, internet konekciju. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen. Doručak - kontinentalni švedski sto.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

• gotovinski - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

• uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna promeni.

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.) Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije

Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

VAŽNE NAPOMENE:

Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

U slučaju drastičnih promena cena goriva, putarina I parking u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja. 

Potreban je pasoš koji važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja osim za Tursku gde je neophodno da važi minimun 6 meseci od dana povratka sa putovanja kao i slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost je lokalnih inspekcijskih organa.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obaveznoi to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja.Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 04.01.2024. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, član 71 Organizator ima : - obezbeđen depozit u visini minimum 2.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na računu br. 170-0030018891000-84, kod Unicredit banke, - garanciju putovanja, za licencu organizatora putovanja kategorije A, u visini od 400.000,00 eura, polisu osiguranja broj 470000057609 aneks br.1 od 04.01.2024. godine, zaključenu sa društvom za osiguranje "Triglav Osiguranje" a.d.o Beograd, 11070 Beograd, Milutina Milankovića 7a, MB: 07082428; PIB: 100000555, centrala +3811133-05-100; fah +3811133-05-138; e-mail: office@triglav.rs, koja je važeća je od 04.01.2024. godine do 01.10.2024. godine.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 123/2021 od 14.10.2021. godine


Atina autobus, Uskrs ,1 Maj 2024 ,cenovnik broj 2 od 22.4.2024.

Moglo bi Vam se svideti

Korpa: 0
Loading...
Ukupno
--